Malmo - Norrkoping. Cele două formații promit spectacol.

O nouă rundă în campionatul suedez ne este oferită spre a fi urmărită în acest weekend. Ziua de sâmbătă oferă o serie de patru partide destul de interesante. Una dintre acestea este cea dintre Malmo și Norrkoping programată de la ora 19:00 pe Swedbank Stadion. Lupta se dă între două formații care se luptă pentru locurile de cupă europeană, astfel că vom avea parte de un meci destul de aprig, cu foarte multe faze de poartă.

Malmo, gazda acestei runde, deține prima șansă la câștigarea jocului deoarece pe lângă publicul fantastic depe Swedbank Stadion, va avea și un lot cu mult peste cel al adversarei. Formația condusă de pe bancă de germanul Rosler are o serie impresionantă de 5 jocuri fără înfrângere care cu siguranță o vor menține și după disputarea partidei din această după-amiază. Dacă în urmă cu două săptămâni remiza nemeritat contra celor de la Ostersunds cu scorul de 1-1 pe teren propriu, etapa trecută reușește o victorie extrem de importantă pe terenul celor de la Orebro, scor 1-2, joc pe care l-au controlat în mare parte și care le dă speranțe mari fotbaliștilor lui Rosler că se pot apropia de primele poziții, fiind în acest moment la 8 puncte de ultimul loc european ocupat chiar de combatanta din această seară. Moralul este excelent pentru Malmo mai ales după victoria din preliminariile UCL de pe terenul celor de la CFR Cluj, luând o opțiune serioasă pentru calificare, scorul de 1-0 fiind extrem de accesibil.

Norrkoping, oaspetele acestei paratide, pornește cu șansa a doua la victorie în acest duel, dar nu pentru că nu are sprijinul fanilor ci pentru că echipa gazdă se află într-o revenire de formă care cu siguranță va crea mari probleme echipei de pe podium. Formația condusă de pe bancă de suedezul Gustafsson reușește să impresioneze pe toată lumea prin jocurile sale care au adus un număr de 30 de puncte în 14 runde, o statistică excelentă dacă privim la locul 3 din clasament ocupat de albaștrii. Aceasta este la doar 3 puncte de prima poziție, având de altfel și un joc mai puțin, încercând pe cât posibil să nu piardă contactul cu liderul pentru a emite în continuare pretenții la campionat. Doar o singură înfrângere în ultimele 10 jocuri pentru cei de la Norrkoping care trec printr-o perioadă excelentă. În ultima etapă au reușit toate cele trei puncte în fața celor de la Elfsborg deși nu au practicat un fotbal la fel de bun ca în partidele precedente.

Echipa lui Uwe Rosler deține o cotă relativ mică pentru locul din clasament conform statisticilor efectuate de casele de pariuri, dar acest lucru cu siguranță se va reflecta pe teren. Cei de la Norrkoping nu stau foarte bine pe terenurile străine, iar Malmo poate profita de acest lucru, mai ales că va fi un joc extrem de important din toate punctele de vedere deoarece o victorie o poate apropia vertiginos spre cupele europene, iar o înfrângere îi anulează aproape toate șansele de revenire. Rămâne de văzut care va fi tactica antrenorului neamț, dar mă aștept la o victorie în cele din urmă a gazdelor, și la o partidă cu cel puțin 3 reușite, Norrkoping având și ea șanse să marcheze.