Știri

Un mercato nebun. Top 10 cele mai scumpe transferuri 2022-23

Fără îndoială, a fost un mercato nebun. Și, culmea, în condițiile în care ”telenovelele” care au ținut capul de afiș au avut un final neașteptat. Mai întâi, Kylian Mbappe, dat ca sigur la Real Madrid, a rămas la PSG. Devenind, în schimb, cel mai bine plătit fotbalist din lume.


Antony, marea surprinza pe piata transferurilor din aceasta vara

Toată lumea a așteptat ”divorțul” lui Cristiano Ronaldo de Manchester United. Care nu s-a mai produs. În pofida eforturilor depuse de agentul acestuia. Fără îndoială, a contat faptul că echipele din UCL, cele vizate de portughez, nu erau dispuse să achite o sumă care se anunța gigantică. Iar varianta Napoli, ultima soluție, ca împrumut, a căzut după ce United a mers pe pista Antony, devenit cel mai scump transfer al verii, și nu a mai marșat pe pista Osimhen.

de Jong a ramas la Barcelona

În fine, o altă ”telenovelă” l-a vizat pe Frenkie de Jong. FC Barcelona a sperat să-l transfere pentru a-și echilibra bugetul, dar și masa salarială. Olandezul s-a ținut însă tare. Și, în cele din urmă, și-a văzut împlinită dorința de a continua pe Camp Nou. Acum trebuie să demonstreze și-n teren ceea ce a afirmat de-a lungul verii. Că este un jucător care poate să fie exponențial pentru trupa lui Xavi in La Liga si nu numai.

Dacă aceste mutări nu au mai avut loc, acest lucru nu înseamnă că nu am avut parte de mutări importante. Erling Haaland la Manchester City. Robert Lewandowski la FC Barcelona. Care a dus la o suită de mutări în lanț, cu Sadio Mane ajuns la bavarezi și Darwin Nunez la Liverpool. Și aici vorbim doar despre atacanți, iar lista poate continua, cu alte nume, chiar și doar în acest compartiment. Fără să mai vorbim despre trasferurile de mijlocași sau fundași.

Sumele mari au fost platite pe jucatorii tineri

Un alt lucru este însă de remarcat. Și anume acela că nu numele mari au atras cele mai mari sume de transfer. Dovadă că Haaland prinde cu greu Top 10, în poziția a 9-a, Lewandowski este pe locul 18, iar Mane nu intră între primii 25. Doar Nunez, locul 4, a cochetat, ceva vreme, cu podiumul în ceea ce privește suma plătită.

Locul întâi îi revine însă, potrivit Transfermarkt, lui Antony, de la Ajax, ajuns la Manchester United, sub comanda fostului său antrenor, pentru 95 de milioane de euro. Wesley Fofana, de la Leicester, a bulversat ierarhia, spre finalul perioadei, cu ale sale 80,4 milioane, cu 400.000 peste ceea ce a plătit Real Madrid pentru Aurelien Tchouameni. Aceștia fiind jucătorii care, într-un final, alcătuiesc podiumul acestui mercato.

Top 10 cei mai scumpi jucatori transferati in vara pentru sezonul 2022-2023

La final, și o altă listă. Cea a sumelor cheltuite în această vară pe transferuri în campionatele de top ale Europei.

  • Premier League – 2,2 miliarde de euro
  • Serie A – 749,2 milioane de euro
  • Ligue 1 – 558 de milioane de euro
  • La Liga – 505,7 milioane de euro
  • Bundesliga – 484,1 milioane de euro

Top agenții online

Netbet Sport

100% pana la 500 RON freebet

Pariază acum

Winmasters Sport

Bonus de 100% până la 400 RON

Pariază acum

Betfair

Până la 550 RON bonus

Pariază acum

Frank Sport

Până la 200 RON bonus

Pariază acum

Winboss

Până la 3000 LEI + 1000 de Rotiri Gratuite

Joacă acum

Betano

100% până la 500 RON

Pariază acum

Superbet

Până la 500 RON bonus

Pariază acum

Unibet Sport

300 RON pariu fără risc + 200 de rotiri gratuite

Pariază acum
Adrian Dragan

Adrian Dragan

Adrian se ocupă de promoții și bonusuri la pariuri online, analizează cele mai bune oferte și le explică pe înțelesul tuturor. Editarea articolelor, organizarea materialelor ce vor fi redactate, alături de partea de social media ce include administrarea paginii, grupurilor de Facebook și Telegram.


Top case de pariuri