Tranzacție importantă pe piața pariurilor sportive din România! Fortuna a cumpărat Casa Pariurilor. Detaliile unei mutări spectaculoase / INTERVIU


Tranzacție importantă pe piața pariurilor sportive din România! Fortuna a cumpărat Casa Pariurilor. Detaliile unei mutări spectaculoase / INTERVIU

Tranzacție importantă pe piața pariurilor sportive din România! Fortuna a cumpărat Casa Pariurilor, mișcarea fiind făcută publică în cursul zilei de ieri. Casa de pariuri Fortuna, prin Fortuna Entertainment Group, companie cehă de pariuri sportive și jocuri de noroc, a achiziționat integral Hattrick Sports Group Irlanda de la compania-mamă, aflată în SUA, firma care stă în spatele casei de pariuri denumită Casa Pariurilor. După această tranzacție, noul organinism, Fortuna & Casa Pariurilor, va deveni lider de piață.

Iată cum arăta piața pariurilor sportive din România, înaintea fuziunii celor două firme. Cifrele sunt relative, nu sunt oficiale, piața fiind în continuă mișcare. Cea mai mare cotă de pe piața pariurilor off-line era deținută de Superbet, care dispune de circa 600 de agenții în toată țara. Pe locul secund se afla Fortuna, care are 800 de agenții în România, dar obține un profit mai mic decât cel realizat de Superbet cu cele 600 de agenții ale sale. Pe locul 3 se afla Casa Pariurilor, cu 700 de agenții terestre. În urma fuziunii, Fortuna și Casa Pariurilor vor avea 1.500 de agenții, devenind, indiscutabil, lider de piață.

Tranzacția cuprinde nu doar operațiunile de off-line, ci și pe cele din mediul on-line. Aici, cota de piață o arată pe Fortuna pe locurile 5-6 (podiumul este următorul: Unitbet, Superbet și Net Bet), în timp ce Casa Pariurilor nu stătea deloc bine în mediul virtual, ocupând un loc codaș.

Pentru lămuriri suplimentare privind tranzacția și cum va arată ”corpul” Fortuna & Casa Pariurilor, Ponturi-bune a adresat câteva întrebări unui oficial, Alina Mănoiu, din cadrul Departamentului de Comunicare:

Ponturi-bune: Confirmați tranzacția?

Alina Mănoiu: Da, tranzacția este confirmată, însă face obiectul aprobărilor din partea autorității de reglementare din România, iar până la o decizie finală ambele companii își vor derula activitatea separat, la fel ca până acum.

Ce presupune această operațiune?

Fortuna Entertainment Group, în calitate de cumpărător, şi Hattrick Sports Group LLC (SUA), împreună cu ceilalți acționari, în calitate de vânzători, au încheiat un contract prin care Fortuna va achiziţiona 100% din acţiunile societăţii Hattrick Sports Group Ltd., Irlanda („Hatrick Sports Group”).Planul nostru este de a uni Fortuna Entertainment Group şi Hattrick Sports Group (proprietarul Casa Pariurilor), pentru a crea astfel un lider clar de piaţă în România, de a ne extinde în Croaţia şi Spania şi de a ne consolida poziţia ca operator principal autorizat în Europa Centrală şi de Sud-Est. Vom păstra şi vom opera atât Fortuna, cât şi Casa Pariurilor, ca brandurile cele mai de încredere şi incitante de jocuri de noroc şi pariuri sportive din România, încercând să devenim alegerea numărul unu a clienţilor. Vom continua, de asemenea, şi cu brandurile PSK şi Hattrick, în Croaţia.

Pe piață vor rămâne ambele branduri?

Pâna la aprobarea tranzacţiei, ambele companii vor continua să funcţioneze separat şi fără nicio modificare, inclusiv reţelele existente de POS-uri. Deşi vom căuta oportunităţi normale de eficienţă, suntem de părere că România este o piaţă în creştere şi că este loc pentru reţelele noastre de POS-uri existente. Ne propunem să extindem reţeaua în timp pe mai multe canale. Vom păstra şi opera brandurile Fortuna şi Casa Pariurilor în România.

Tranzacția vizează atât operațiunile din on-line, cât și cele din off-line?

Tranzacția vizează ambele tipuri de operațiuni.

Care este cota de piață, în prezent, deținută de Fortuna? Dar de Casa Pariurilor, înainte de a fi suspusă procesului de vânzare?

Atât Hattrick (proprietarul Casa Pariurilor), cât şi Fortuna Romania sunt lideri de piaţă şi companii de succes.