Sute de meciuri suspectate de Federbet ca ar fi fost trucate

Sute de meciuri suspectate de Federbet ca ar fi fost trucate

Sursa foto: mcafeeinstitute

Federbet este o organizatie care se ocupa cu investigarea potentialelor meciuri trucate, facand asta studiind evolutia cotelor de la diverse case de pariuri.

La jumatatea lunii trecute a fost publicat un raport in care sute de meciuri au fost suspectate de Federbet si nu numai din fotbal. Sigur, cele mai multe provin din sportul care se joaca cu piciorul, insa astfel de meciuri provin si din tenis, baschet, handbal, hochei pe gheata, tenis de masa si chiar unul din volei pe plaja.

De notat ca printre meciurile de fotbal se afla si 4 din primele doua ligi din Romania. In prima liga Federbet a descoperit meciul dintre Viitorul Constanta si ASA Targu Mures, disputat pe 2 mai 2016, incheiat cu scorul de 6-1. Pronosticul sugerat de aceasta organizatie ca ar fi fost aranjat este victoria Viitorului. Ca sa fim sinceri, exista motive serioase de a suspecta rezultatul, la aceasta casa de pariuri cota de deschidere fiind 2.1 pentru succesul gazdelor, cea din ziua meciului scazand la 1.27.

Sute de meciuri suspectate de Federbet ca ar fi fost trucate

Cat despre meciurile din liga secunda, acestea sunt Mioveni – Brasov, disputat pe 30 aprilie 2016 si incheiat cu scorul de 4-2, Dacia Braila – Clinceni, disputat pe 11 mai 2016, incheiat cu scorul de 2-1 si Brasov – UTA Arad, disputat pe 28 mai 2016, incheiat cu 2-3. La toate meciurile pronosticurile luate in vizor sunt victoria echipei care a castigat si peste 2.5 goluri.

Aceste asa-zise coborari nefondate ale cotelor pot avea insa o acoperire. Observam ca toate meciurile, inclusiv cel din Liga I, s-au produs in ultimele etape, cand una dintre echipe nu mai era deloc motivata prin prisma clasamentului, iar cealalta se lupta pentru un loc mai bun in cupele europene (Viitorul), pentru play-off (UTA) sau pentru onoare. Asadar, nu era greu de intuit ca acele echipe vor da totul pe teren, in vreme ce celelalte vor fi mai relaxate, pariorii actionand in consecinta.

Sute de meciuri suspectate de Federbet ca ar fi fost trucate sunt cuprinse in acest raport, insa noi bineinteles ca nu le vom insira aici pe toate, ci doar vom scoate in evidenta cateva lucruri.

Numarul ligilor europene de fotbal in care s-au depistat meciuri suspecte este 14. La acestea se adauga campionatele Venezuelei, Vietnamului,Uzbekistanului, Chinei, Tunisiei sau al celor din Nicaragua, dar si meciuri din cupe europene, amicale sau intertari. Deloc surprinzator, cele mai multe meciuri suspecte provin din Italia: 15 la numar, tara la egalitate cu Grecia si Ucraina.

Patru au fost meciurile suspectate din cupele europene, in toate jucand Skenderbeu. De altfel, campioanei Albaniei i-a fost interzis sa se inscrie in acest sezon european. Printre  meciurile amicale observam si unul in care este vorba despre o echipa din Romania. Ne referim aici la Baia Mare, care pe 15 iulie anul trecut pierdea cu 1-3 in fata celor de la Debrecen. Cotele suspecte ar fi venit pe faptul ca Debrecen va castiga la minim doua goluri si ca vom avea peste 2.5 goluri in meci.

skenderbeu

Dintre aceste sute de meciuri suspectate de Federbet ca ar fi fost trucate, 64 provin din tenis, cei mai cunoscuti jucatori fiind Lestienne si Zopp, care au disputat un joc pe 29 aprilie, incheiat cu victoria lui Lestienne in minimum de seturi.

In continuare vom enumera insa doar meciurile in care au fost implicati romani. Prima romanca, in ordine cronologica, este Monica Niculescu, impreuna cu Morgina castigand in luna septembrie a anului trecut in minimum de seturi, acesta fiind si pariul suspect. Sigur, este greu de crezut aici ca Niculescu sau Morgina au vreo legatura, fiindca asa-zisul pariu suspect a fost pus in favoarea lor.

Asta s-a intamplat si in cazul Daianei Negreanu, care in luna mai a acestui an s-a impus in minimum de seturi in fata unei jucatoare anonime. Nu a fost insa si cazul lui Alexandru Luncanu, care in luna noiembrie a anului trecut a pierdut in minimum de seturi, castigand doar 4 game-uri, pariul suspect fiind ca romanul va pierde la minim 7 sau 8 game-uri diferenta.

Anul acesta au fost sute de meciuri suspectate de Federbet ca ar fi fost trucate. Poate ca in doi-trei ani vor fi cateva mii, fiindca este greu de crezut ca acest fenomen va fi stopat, mai ales ca unii jucatori sau unele echipe au nevoie sa faca bani urgent, indiferent de mijloace.

Sursa: abhaber

 

Nu parasi site-ul, citeste in continuare

Barcelona are buget de aproape 1 miliard euro pentru 2018 E un record in istoria clubului Desi sezonul trecut a castigat doar Copa del Rey, fiind eliminata in sferturile Champions League, FC Barcelona a inregistrat venituri record in istoria clubului, venit...
Pariuri Formula 1 – Echipa de constructori Renault ne aduce un Value Bet Renault are un cuplu foarte puternic de piloti acum Sursa foto: www.formula1.com Mai avem 4 curse in acest an calendaristic, iar aici o includ si pe cea de la Circuit of the Americas din acest weeke...
Fundasul lui Real Madrid acuzat de evaziune fiscala Este vorba despre brazilianul Marcelo In ultimii ani mai multi fotbalisti, mai ales cei ce jucau/joaca in La Liga, au fost acuzati de evaziune fiscala asupra statului spaniol. Daca doar cu doua sapta...