Statistici importante inaintea JO 2016


Statistici importante inaintea JO 2016

Statistici importante inaintea JO 2016

Sursa foto: witsvuvuzela

In opinia noastra, statisticile sunt foarte importante, prin simplul fapt ca ele pot motiva jucatorul/echipa in perspectiva urmatoarelor evenimente. Mai ales daca acestea se refera la depasirea unui record mondial.

Si ce motivatie poate fi mai mare decat aceea de a putea schimba istoria chiar in cadrul Jocurilor Olimpice? La aceasta Olimpiada sunt cativa atleti care, cu una sau mai multe medalii, vor rescrie istoria, intr-o mai mica sau mai mare masura.

Sunt destule statistici importante inaintea JO 2016, insa noi le vom alege doar pe cele ce privesc recordurile all-time care pot fi depasite.

Vom incepe cu wrestlerele Saori Yoshida si Kaori Icho, ambele reprezentand Japonia. Yoshida a castigat medalia de aur la toate cele 3 Jocuri Olimpice la care a participat, la categoria 55 kg freestyle. De asemenea, ea a castigat fiecare Campionat Mondial incepand din 2002, pierzand doar doua meciuri din acel an. Acum nipona va concura la categoria 53 kg. De cealalta parte, Kaori Icho a cucerit si ea 3 medalii de aur la Jocurile Olimpice la categoria 63 kg freestyle. Icho a fost neinvinsa din 2003 pana in 2016, pierzand insa la inceputul acestui an.

Daca vreuna dintre cele doua va castiga medalia de aur la Rio, va deveni primul wrestler, indiferent de sex, care castiga 4 medalii de aur la Olimpiada, dar va deveni si prima ce va castiga 4 medalii, indiferent de stralucirea ei.

Statistici importante inaintea JO 2016

Continuam cu atleta Allyson Felix, care va participa la cea de-a patra Olimpiada. Daca va castiga doua medalii la Rio, Allyson va deveni cea mai medaliata atleta din SUA, cu 8 astfel de distinctii. Daca va cuceri o medalie de aur, va fi cea de-a cincea pentru ea, ceea ce inseamna ca Allyson Felix va deveni atleta cu cele mai multe medalii olimpice de aur.

Nu puteam incheia aceste statistici importante inaintea JO 2016 fara sa ne referim la inotatorul Michael Phelps. Pentru Phelps aceasta este a cincea Olimpiada la care participa. Daca va cuceri o medalie de aur la Rio, americanul va deveni cel mai batran medaliat din istoria natatiei, referindu-ne aici doar la Jocurile Olimpice.

Statistici importante inaintea JO 2016

Un lucru interesant de punctat este acela ca fratii Leila, Liina si Lily Luik, reprezentand Estonia, vor fi primii tripleti din istorie care s-au calificat la Jocurile Olimpice.

Acestea ni se par cele mai importante statistici, multe altele putand fi consultate pe site-ul olympstats. De ce nu, puteti plasa o parte din pronosticurile dedicate Jocurilor Olimpice ghidandu-va dupa aceste statistici. Daca inca nu ati gasit unde sa plasati astfel de pariuri, va recomandam aceasta casa online, care deja contine aproape 2000 pariuri, ingloband majoritatea sporturilor de la Olimpiada, insa si ceva in plus.