Stanciu a ajuns la Sparta Praga


Stanciu a ajuns la Sparta Praga. Vezi ce numar a ales fostul mijlocas al echipei Anderlecht si care va fi salariul acestuia.

Romanul Nicolae Stanciu a semnat astazi contractul cu Sparta Praga, contract valabil pe trei ani. Internationalul va lua un salariu de 1,1 milioane de euro pe sezon, iar tricoul ales de Stanciu este cel cu numarul 10. Sparta Praga l-a achizitionat pe internationalul roman cu 4,5 milioane de euro. Fostul mijlocas al echipei Anderlecht, a facut joi vizita medicala la Sparta Praga, cehi anuntand deja transferul sau, pe retelele de socializare.

Conducerea echipei a precizat ca mai sunt detalii de lamurit: „Nicolae Stanciu a finalizat testele fizice la Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport din Praga. Negocierile cu reprezentanţii clubului vor continua” declara acestia pe pagina oficiala de Twitter, conform celor de la prosport.ro. Nicolae Stanciu, a semnat un contract valabil pe trei ani si jumatate, iar suma transferului total se ridica la 9 milioane de euro. Cota fotbalistului roman este de 4 milioane de euro.

Fotbalistul roman, Nicolae Stanciu, s-a nascut pe 7 mai 1993 si in prezent evolueaza la echipa de club AC Sparta Praga, dar si la echipa nationala de fotbal a Romaniei. Debutul sau in lumea fotbalului a fost facut la varsta de 11 ani, cand a ajuns in echipa de jurniori a celor FC Unirea Alba Iulia. In primavara anului 2010, Stanciu a dat probe pentru Chelsea si VFB Stuttgart, urmand ca in luna iunie 2010 sa fie transferat la echipa VFB Stuttgart contra sumei de 500.000 de euro.

In sezonul primaverii anului 2013, FCSB anunta semnarea contractului de catre Nicolae Stanciu, pe postul de mijlocas, iar valoarea transferului nefiind dezvaluita. Stanciu a semnat un contract cu o valabilitate de cinci ani, cu clauza de reziliere in valoare de 20 de milioane de euro. In august 2013, fotbalistul roman marcheaza primul sau gol in Liga Campionilor pentru FCSB, impotriva celor de la Legia Varsovia, asigurand calificarea clubului roman in faza grupelor. In tricoul ros-albastru, Stanciu a marcat 24 de goluri, intr-un total de 94 de meciuri. In 2016, Stanciu este cumparat de catre Anderlecht cu suma de 7,8 milioane de euro, facandu-l cel mai scump jucator adus in campionatul Belgiei. Nicolae Stanciu a avut la echipa belgienilor 34 de aparitii, cu 5 goluri marcate.