Sigur, hai și cu Fulop la națională! De ce nu?


Sigur, hai și cu Fulop la națională! De ce nu?

Care sunt circuitele după care se aprinde și reacționează poporul român amator de fotbal nu o să-mi dau seama prea curând. Sunt atât de multe mișcări ale maselor greu de explicat, atât de multe loialități față de cauze ciudate încât unele lucruri mai bine rămân necomentate. Așa cum ar trebui să rămână necomentat verdictul brusc al poporului microbist prin care Istvan Fulop de la Botoșani trebuia convocat de Daum la națională. Pentru cine nu știe, și sunt convins că sunteți mulți în situația asta – nu vă condamn deloc, Fulop e un fotbalist de la FC Botoșani care în acest moment, în startul sezonului, e golgheter în Liga 1 cu 7 goluri. E singurul motiv pentru care lumea spune că ar merita la națională, nu vă imaginați altceva. E golgheter = merită la lot! E simplu!

Sau nu e? Dacă raționamentul e atât de simplu acum, de ce nu a fost aplicat mereu? V-am spus că nu pricep mecanismele microbiștilor. În urmă cu două sezoane am mai avut un golgheter. Golgheter real, pe bune, la final de sezon. Îl cheamă Eric Bicalvi și termina cel mai bun marcator al Ucrainei cu 17 goluri. Peste Alex Teixeira de la Șahtior Donețk, peste Artem Kravets de la Dinamo Kiev și peste Andrey Yarmolekno tot de la Dinamo Kiev. Ce credeți că zicea poporul atunci? Nimic! Da, da! Zero reacții, nicio insultă spre selecționerul momentului care nu se uita în direcția lui Bicfalvi. Și Eric era golgheter într-un campionat care dădea echipe în grupele Ligii, prin fazele superioare ale Europa League, nu în unul în care se joacă cu ACS Poli și FC Voluntari. O să ziceți că poporul nu putea urmări la TV campionatul Ucrainei așa cum îl vede pe Fulop. De acord, însă nu avem nevoie să vedem fiecare meci din Serie A să ne dăm seama, spre exemplu, că Higuain e mai bun decât Golubovic.

Și atunci de ce să mai ia vreun selecționer în seamă ”vocea” poporului? Când tu te discreditezi în halul ăsta, de ce ar mai ceda cineva la presiunea ta? Că poate poporul se trezește mâine că și Brănescu e portar de top și îl propune la naționala mare. Sau pe Enache, poate poporul îl propune și pe… oh, wait! Pe Enache l-a luat Daum deja.