Clauza de publicitate

Acest site primeste compensatii pentru produsele sau serviciile pe care le obtii prin link-urile afisate.

Cand se joaca optimile de finala EURO 2020

Sambata, 26 iunie 2021 au loc primele doua meciuri din faza optimilor de finala ale Campionatului European 2020. Tara Galilor - Danemarca este jocul care deschide balul, iar pe 29 iunie se vor disputa ultimele doua dueluri din aceasta faza.

franta

Programul optimilor de finala EURO 2020

Noul format al Campionatului European de Fotbal din 2020 ofera posibilitatea fanilor sa se bucure de fotbal in patru zile diferite. Meciurile din faza optimilor de finala se vor disputa in intervalul 26-29 iunie 2021, cate doua pe zi. Primul meci are loc de la ora 19:00, iar cel de-al doilea de la ora 22:00 si in Romania sunt transmise de Pro TV.

Pimul meci se joaca la Amsterdam, pe “Johan Cruijff Arena”, iar protagonistele acestui joc sunt Tara Galilor si Danemarca. Ele dau tonul in materie de fotbal, iar de la ora 22:00, Italia intra in scena si urmeaza sa infrunte Austria.

Optimile de finala EURO 2020

  • Tara Galilor – Danemarca (26 iunie, ora 19:00 – „Johan Cruijff Arena”, Amsterdam)
  • Italia – Austria (26 iunie, ora 22:00 – „Wembley”, Londra)
  • Olanda – Cehia (27 iunie, ora 19:00 – „Puskas Arena”, Budapesta)
  • Belgia – Portugalia (27 iunie, ora 22:00 – „Estadio de La Cartuja”, Sevilla)
  • Croatia – Spania (28 iunie, ora 19:00 – „Parken Stadium”, Copenhaga)
  • Franta – Elvetia (28 iunie, ora 22:00 – ”Arena Nationala”, Bucuresti)
  • Anglia – Germania (29 iunie, ora 19:00 – „Wembley”, Londra)
  • Suedia – Ucraina (29 iunie, ora 22:00 – „Hampden Park”, Glasgow)

Franta, prima campioana mondiala care vine la Bucuresti dupa 38 de ani

Ultimul duel gazduit de Bucuresti in cadrul EURO 2020 o aduce pe Arena Nationala pe Franta. Campioana mondiala in exercitiu urmeaza sa infrunte Elvetia in optimile de finala si face asta din postura de castigatoarea a Grupei F, dupa ce le-a lasat in spate pe Portugalia si Germania.

Este pentru prima oara dupa 38 de ani cand o campioana mondiala in exercitiu vine in Romania. In 1983, pe 16 aprilie, Italia venea la Bucuresti din postura de campioana mondiala si era invinsa cu 1-0 de Romania. Meciul conta pentru preliminariile Europeanului din 84′.

Belgia – Portugalia & Anglia – Germania, meciurile vedeta ale optimilor de finala

Datorita noului format al turneului avem dueluri unul si unul, dar faptul ca patru din cele sase echipe clasate pe locul al treilea s-au calificat mai departe, ne-a oferit ocazia sa avem parte de jocuri precum acestea

Practic, se intalnesc echipele care au terminat pe primul loc in Grupa D si cea care s-a clasat pe locul 2 in Grupa F.Jocul are loc la Wembley, acolo unde se vor disputa si meciurile din fazele superioare.

Portugalia, o nationala pe care Belgia nu a invins-o in ultimii 32 de ani

Portugalia s-a clasat pe locul al doilea in Grupa F si totul dupa ce s-a clasat in spatele Frantei. Cele doua s-au intalnit in ultima partida a lor din faza grupelor si au remizat, 2-2, scor la care ambele au mers mai departe.

Belgia a incheiat en-fanfare meciurile din Grupa B, unde a acumulat maximum de puncte si acum ataca prima victorie in fata Portugaliei, dupa o pauza de 32 de ani. In 1989 a reusit pentru ultima oara sa invinga selectionata la care acum evolueaza Cristiano Ronaldo. De cinci ori s-au mai duelat intre timp, trei fiind victorii ale lusitanilor, iar alte doua meciuri, ambele de pregatire, s-au incheiat la egalitate.