Clauza de publicitate

Acest site primeste compensatii pentru produsele sau serviciile pe care le obtii prin link-urile afisate.

Program meciuri Boxing Day 2023

Lista meciurilor programate să aibă loc de Boxing Day este una dintre cele mai așteptate, dată fiind importanța zilei acesteia în Premier League.

Ce este Boxing Day

Sărbătorită anual, Boxing Day reprezintă a doua zi de Crăciun. 26 decembrie este o zi specială, deoarece majoritatea afacerilor sunt închise, dar stadioanele sunt deschise. Termenul a fost dat de Charles Dickens cel care în 1833 a inventat acest termen, iar în 1871 a fost stabilită drept sărbătoare și a fost numită așa după tradiția angajatorilor care împart cadouri de Crăciun angajaților obligați să lucreze de sărbătorile de iarnă. Ulterior, a cunoscut popularitatea datorită sportului, respectiv Premier League.

Program meciuri Boxing Day 2023

Luni, 26 decembrie

Brentford vs Tottenham, ora 14:30 – Digi Sport 1/Prima Sport 1 (arbitru: David Coote, tușieri Nick Hopton, Timothy Wood)

Gazdele caută să obțină în premieră două victorii consecutive în acest sezon de Premier League, asta după ce în runda anterioară a trecut cu scorul de 2 la 1 de City și a urcat pe locul 10, cu 19 puncte. Tottenham este pe 4, iar scopul ei principal este clasarea între cele mai bune patru echipe și revenirea în grupele Champions League.  Dacă va câștiga așa cum a făcut-o n trei din ultimele patru dueluri cu Brentford, Tottenham ar ajunge la 10 victorii stagionale.

Crystal Palace vs Fulham, ora 17:00 (arbitru: Andy Madley, tușieri: Marc Perry, Steve Meredith)

Al doilea duel 100% londonez din etapa de Boxing Day 2023, Crystal Palace pleacă cu prima șansă și pe bună dreptate. Nu a mai pierdut în fața lui Fulham din 2013, atunci când se juca tot pe Selhurst Park. Cele două sunt la egalitate de puncte, însă Fulham trece printr-o perioadă mai nefericită, cu trei etape consecutive fără succes și vrea să depună întreg efortul pentru a evita a treia înfrângere consecutivă și a șaptea a sezonului.

Everton vs Wolves, ora 17:00 (arbitru: Craig Pawson, tușieri: Dan Cook, Dan Robathan)

Lanterna roșie a primului eșalon joacă pe terenul lui Everton, unde vrea să obțină a treia victorie a sezonului. Doar patru puncte stau între cele după, iar în ultimele trei etape au obținut aceleași rezultate, respectiv două înfrângeri și un egal. Cine câștigă meciul dintre cele mai slabe marcatoare?

Leicester vs Newcastle, ora 17:00 (arbitru: Jarred Gillett,  tușieri: Neil Davies, Simon Lang)

Proaspăt calificată în sferturile de finală ale Cupei Ligii, Leicester vrea a cincea victorie consecutivă în competițiile oficiale, dar nu este deloc favorită în fața „cotofenelor”. Newcastle este pe 3, cu un singur eșec în cele 16 meciuri jucate și victorii pe linie în precedentele cinci etape.

Southampton vs Brighton, ora 17:00 (arbitru: Robert Jones tușieri: Lee Betts, Ian Hussin)

Nici pe departe capul de afiș al zilei, Southampton – Brighton este un duel al echipelor de pluton din Premier League, cel puțin la o primă aruncare de ochi pe loturile celor două. Situația este favorabilă oaspeților, care se află pe 7, în timp ce „sfinții” ocupă locul 19, la două puncte de locurile neutre. Oare pot gazdele să depășească criza de rezultate și să evite al patrulea eșec consecutiv în Premier League?

Aston Villa vs Liverpool, ora 19:30 – Digi Sport 1, Prima Sport 1 (arbitru: Paul Tierney, tușieri: Constantine Hatzidakis, James Mainwaring)

Vicecampioana are nevoie să revină la cel mai înalt nivel, dar Aston Villa este genul de echipă capabilă să o încurce. Pe de altă parte, Jurgen Klopp & Co. știu cum se pune problema în meciurile contra Villei, pe care au învins-o în fiecare din precedentele patru asemenea meciuri.

Arsenal vs West Ham United, ora 22:00 – Digi Sport 1, Prima Sport 1 (arbitru: Michael Oliver, tușieri: Simon Bennett, Stuart Burt)

Fiind o sărbătoare specială, organizatorii au fixat meciuri între echipe din Londra pentru ca oamenii să vină la spectacol în număr cât mai mare. Arsenal este favorită acum și caută să se menține pe prima poziția, chiar să mărească diferența de cinci puncte pe care deja o are față de City. Va juca acasă, acolo unde are maximum de puncte după cele șase dueluri. West Ham este abia a 16-a, iar în precedentele trei dueluri a fost învinsă.

Marți, 27 decembrie 2022

Chelsea – Bournemouth, ora 19:30 – Digi Sport 1, Prima Sport 1 (arbitru: Simon Hooper, asistenți: Adrian Holmes, Mark Scholes)

Dacă se va impune marți seară, Chelsea ajunge la prima victorie după trei înfrângeri consecutive și ar putea urca cel puțin un loc. în prezent este pe 8 și  va întâlni echipa cu cea mai slabă apărare. 32 de goluri a încasat Bournemouth în decursul celor 15 jocuri. Oare poate Chelsea să câștige marți seara?

Manchester United – Nottingham Forest, ora 22:00 – Digi Sport 1, Prima Sport 1 (arbitru: Anthony Taylor, asistenți: Scott Ledger, Derek Eaton)

Favorită la primul său duel de după despărțirea de Cristiano Ronaldo, Manchester United atacă big four și o face din postura de ocupantă a locului 5, la doar trei puncte și un meci mai puțin distanță de Tottenham, actualul loc 4. Marți înfruntă Nottingham, o echipă modestă din toate punctele de vedere și în fața căreia nu a mai pierdut din 1994. Mai mult, ultimele șase jocuri directe s-au încheiat cu victoria „diavolilor roșii”.

Miercuri, 28 decembrie 2022

Leeds – Manchester City, ora 22:00 – Digi Sport 1, Prima Sport 1(arbitru: Stuart Attwell, asistenți: Harry Lennard, Darren Cann)

Echipa cu cea mai mică șansă la victorie în această rundă, Leeds United nu a mai învins Manchester City din 10 aprilie 2021, atunci când s-a impus cu 2-1, dar pe „Ettihad”. Miercuri întâlnește o echipă dornică să reducă diferența de cinci puncte față de liderul Arsenal, cât și să demonstreze că eșecul din runda anterioara (1-2 cu Brentford) a fost un simplu accident.

Pe cine mizezi în etapa programată de Boxing Day?