Probleme inaintea JO 2016


Probleme inaintea JO 2016

Probleme inaintea JO 2016

Sursa foto: wordpress

Cu mai putin de o luna inaintea Jocurilor Olimpice de vara Brazilia se confrunta cu destule probleme, desi Ministrul Sportului din Brazilia ne asigura ca totul va fi bine si ca nu avem de ce sa ne temem.

Cu doar cateva luni in urma se vorbea despre un posibil atac terorist pe durata Olimpiadei, cauzat de numarul mare de cetateni aflati pe perioada competitiei  in capitala braziliana. Acum observam ca ”apele s-au mai linistit” in aceasta privinta, problema nemaifiind atat de dezbatuta. Cu siguranta insa ca organizatorii si nu numai isi fac serioase griji privind aceasta chestiune, iar fortele de ordine vor impanzi orasul pe parcursul Jocurilor Olimpice.

Fiindca tot am pomenit ceva mai sus de ape, sa spunem ca in capitala Braziliei sunt mari probleme legate de poluarea apelor, un atlet deja contaminandu-se din aceasta cauza. In timpul antrenamentelor pentru Olimpiada, mai multi carmaci (sailing) s-au plans de apele mizerabile, unde trebuie sa faci slalom printre gunoaie, mai ales daca ploua.

Probleme inaintea JO 2016

Dintre numeroasele probleme inaintea JO 2016 nu putem sa nu vorbim despre gradul de infractionalitate din Rio de Janeiro.

Acesta este unul dintre cele mai nesigure orase din lume la acest aspect. Rata delictelor este foarte ridicata, crescand destul de mult in ultimii 3 ani. Jafurile sunt la ordinea zilei, la fel ca furturile de masini, coruptia, mita sau jafurile. In conditiile in care lucrurile nu erau mai stralucite nici in urma cu 7 ani, cand se hotarea ca Brazilia sa gazduiasca Olimpiada, nu ne putem explica decizia de atunci. Avand in vedere insa ca presedinte al FIFA era Sepp Blatter, nimic nu ni se mai pare imposibil.

Probleme inaintea JO 2016

Aceste probleme inaintea JO 2016 ar fi bine sa se rezolve cat mai urgent. Sigur, este imposibil sa le rezolvi in totalitate, insa ar trebui si speram sa vedem o imbunatatire pana vor incepe Jocurile Olimpice.

Ca si cand Brazilia nu avea destule probleme inaintea JO 2016, anul trecut a aparut un virus care acum face ravagii in Brazilia, numit ZIKA. Virusul s-a raspandit in numeroase tari mai ales americane, Brazilia fiind cea mai afectata tara din acest punct de vedere.

Gandul ca ar putea contacta virusul a pus numerosi sportivi in cumpana, printre care si pe Simona Halep, care ne da impresia ca nu va participa la Olimpiada. Daca Halep inca nu s-a hotarat asupra participarii, mai multi jucatori de golf, sport care s-a reintrodus la Olimpiada in acest an, refuza cu desavarsire sa faca deplasarea la Rio. Printre ei se numara primii 4 jucatori din clasamentul mondial.

Probleme inaintea JO 2016

Mai mult, saptamana trecuta oamenii de stiinta au descoperit o super-bacterie in apele din Rio, acolo unde se va desfasura competitia de sailing. Inca nu se stie cat de grava este situatia sau cat rau poate produce aceasta super-bacterie, insa cu siguranta premisele sunt sumbre.

Avand in vedere aceste probleme inaintea JO 2016, ne asteptam ca turistii sa ocoleasca in numar mare Olimpiada de la Rio. Cu toate  acestea pana acum s-au vandut 70% din bilete, ramanand inca 1.7 milioane bilete disponibile. In alte circumstante asta era dezamagitor, insa in aceste conditii vitrege probabil nici organizatorii nu se asteptau sa vanda mai multe bilete.