Clauza de publicitate

Acest site primeste compensatii pentru produsele sau serviciile pe care le obtii prin link-urile afisate.

Prezentare semifinale Europa League 2022/23

A doua cea mai importantă competiție destinată echipelor de club din Europa este la doar un pas de afla cine se confruntă în ultimul act. Finalistele se vor alege din dubla manșă a meciurilor Juventus - Sevilla și AS Roma - Leverkusen.

Juventus vs Sevilla, semifinale Europa League

De 36 de ori câștigătoare de Serie A, Juventus are la activ mai multe titluri de cupe europeană. Singurul trofeu care îi lipsește din vitrina sa deja plină este Europa League. De la schimbarea denumirii și a formatului nu a jucat niciodată în această fază. Cu toate acestea, de-a lungul timpului a cucerit Cupa UEFA în trei rânduri (1976/77), 1989/90, 1992/93).

Ambiția este mare, având în vedere că o posibilă câștigarea a trofeului care este cotată cu 3.00 de către Superbet Pariuri și are cea mai bună cotă. Dacă va confirma acest statut, atunci obține singurul trofeu al acestui sezon În optimile de finală a muncit din plin pentru a trece de Sporting Lisabona. 2-1 a fost scorul la general, 1-0 acasă și 1-1 în deplasare. În optimi a trecut de Freiburg, 3-0 a fost atunci scorul la finalul celor două manșe.

Sevilla este deținătoare celor mai multe trofee de Europa League. În șase rânduri a ridicat trofeul deasupra capului și de câte ori a jucat finala ea a reușit să se impună. Cea mai recentă a fost în 2020, însă cele șase meciuri decisive s-au disputat în intervalul 2006-2020. Cu toate că are experiență și provine dintr-un campionat de top, are cotă 4.50 la ridicarea trofeului, ceea ce o face să fie ultima în clasamentul Superbet Pariuri.

În optimile de finală a trecut de Fenerbahce Istanbul după o dublă manșă în care a trecut cu 2-1 de către rivala ei de atunci. În sferturile de finală a trecut testul de maturitate și a dispus cu scorul de 5-2 la general de Manchester United. A fost 2-2 pe Old Trafford și în fața propriilor suporteri a dat lovitura prin dubla luiYoussef En Nesyri și  golul lui Loic Bade. Nu este deloc străină nici de meciurile cu echipele din Italia în cupele europene. Are 14 astfel de dueluri și a reușit șapte victorii, două remize, iar adversarii au câștigat cinci dintre meciuri.

AS Roma vs Leverkusen, semifinale Europa League

Serie A scrie istorie și este singurul campionat din lume care dă cel puțin o echipă în fiecare din cele trei cupe europene. În total cinci dintre formațiile care au jucat în cupele europene joacă în această faza a semifinalelor. Una dintre ele este AS Roma, echipă unde Jose Mourinho are liniște și unde în optimi a trecut cu scorul  de 2-0 de Real Sociedad. 2-0 a fost pe Olimpico și 0-0 în Spania.

În sferturi a avut mari emoții pentru că pierdea în turul cu Feyenoord cu scorul de 0-1, însă s-a dovedit o nucă prea tare când a jucat acasă. 4-1 după prelungiri a fost scorul unui duel în care a avut mare noroc.

Leverkusen a rămas singura reprezentată a Bundesliga care mai încearcă să spele rușinea, iar forma „aspirinelor” este una bună. Nu este deloc străină nici de duelurile cu AS Roma pe care a întâlnit-o în patru rânduri și scorul este 1-1 la numărul de victorii. Calificarea a obținut-o fără probleme încă din optimi când a trecut cu 4-0 la general de campioana Ungaria, Ferencvaros.

Din nou norocoasa turneului cu un adversar modest în sferturi, Bayer a avut de îndeplinit o simplă formalitate în fața belgienilor de la Royale Union SG. Cu toate că a fost 1-1 în Germania, returul a fost la discreția germanilor care au câștigat cu 4-1

Top 5 cei mai buni marcatori Europa League 2022/23

  • Victor Boniface (Royale Union SG) – 6 goluri
  • Marcus Rashford (Manchester Uniteid) – 6 goluri
  • Santiago Tomas Gimenez (Feyenoord) – 5 goluri
  • Lorenzo Pellegrini (AS Roma) – 4 goluri
  • Wissam Ben Yedder (AS Monaco) – 4 goluri

Program semifinale Europa League 2022/23

  • Juventus vs Sevilla, 11 mai, ora 22:00
  • Sevilla vs Juventus, 18 mai, ora 22:00
  • AS Roma vs Leverkusen, 11 mai, ora 22:00
  • Leverkusen vs AS Roma, 18 mai, ora 22:00