Clauza de publicitate

Acest site primeste compensatii pentru produsele sau serviciile pe care le obtii prin link-urile afisate.

Prezentare semifinale Europa Conference League 2022/23

S-a intrat în linie dreaptă și în Europa Conference League, acolo unde Fiorentina, FC Basel, West Ham United și AZ Alkmaar se duelează pentru a prinde cele două locuri în finală. Cine crezi că va juca finala?

Fiorentina vs FC Basel, semifinale Europa Conference League 2022/23

Poate că la ora aceasta nu impresionează în fotbalul italian, dar AC Fiorentina a avut și perioada ei de glorie. A reușit ca în sezonului 1960/61 să cucerească singurul său trofeu european important și pe atunci se chema Cupa UEFA. De această dată aventura în Europa Conference League și-a început-o încă din play-off, unde a trecut cu 2-1 la general de Twente.  Fără emoții dintr-o grupă unde a terminat pe locul al doilea cu doar un singur eșec, a avut parte de foarte multe rezultate impresionante și în fazele eliminatorii.

În cele șase meciuri pe care le-a jucat în dublă manșă în faza eliminatorie a reușit să obțină cinci victorii și a pierdut un singur meci. În total, în aceste jocuri a înscris 18 goluri și le-a trimis acasă pe Braga, Sivasspor și Lech Poznan. Împotriva polonezilor a jucat în optimi și a trecut cu 6-4 la general după 2-3 acasă și 4-1 pe teren străin.

FC Basel are o istorie de aproape 130 de ani în spate, iar gloria a obținut-o abia în era fotbalului modern când a ajuns în optimile Ligii Campionilor. Nu este pentru prima oară când joacă în semifinalele unei cupe europene, ci pentru a doua oară. În sezonul 2012/13 a fost parte din semifinalele Europa League. Istoria se repetă acum și din nou pleacă cu a doua șansă, iar la Unibet pariuri găsești cotă 6.00 pentru un succes pe terenul Fiorentinei.

De-a lungul timpului a jucat de 13 ori în fața echipelor din Italia și a reușit doar patru victorii. Alte două meciuri s-au încheiat la egalitate și de șapte ori a fost învinsă, însă niciodată nu s-a încheiat 0-0 unul dintre meciuri. De asemenea, în sezonul 2015/16 a avut parte de o dublă manșă cu Fiorentina unde a câștigat cu 2-1 la Firenze și la Basel a fost 2-2. Tot meciuri spectaculoase a avut și în sferturile de finală ale Europa Conference League unde 2-2 și 2-1 s-a înregistrat în dubla manșă cu OGC Nice.

West Ham vs Alkmaar, semifinale Europa Conference League 2022/23

Premier League este unul dintre cele mai tari campionate din lume și nu este ușor să te menții acolo așa cum West Ham o face. Este doar unul dintre motivele pentru care casele de pariuri online o văd favorită la câștigarea trofeului din acest an și nu este de mirare. În sferturile de finală a trecut cu 5-2 de Gent, 1-1 în prima manșă și 4-1 la Londra, pe un Olympic Stadium umplut până la refuz.

Jocul bun din faza grupelor i-a permis să intre direct în optimi și să sară peste runda preliminară. A fost de bun augur lucrul acesta pentru că a făcut instrucție cu AEK Larnaka. 6-0 a fost scorul unei duble manșe pe care West Ham a controlat-o în totalitate.

AZ Alkmaar în ultimele sezoane a fost o prezență des întâlnită. Ea a jucat și finala Cupa UEFA în sezonul 1980/81. Experiența s-a văzut în optimile de finală când a reușit să treacă în dublă manșă de Lazio, 2-1, 2-1. Adevăratul test de rezistență l-a avut în sferturile Europa Conference League când  a revenit de la 0-2 după prima manșă cu Anderlecht și s-a impus în urma penalty-urilor.

Unul dintre cei mai amenințători jucători din lotul olandezilor este grecul Vangelis Pavlidis. Atacantul în vârstă de 24 de ani a fost accidentat în a doua manșă cu Anderlecht, dar rămâne cel mai bun marcator al lui AZ din acest sezon al cupelor europene. Cinci goluri a înscris acesta, două dintre ele în returul cu Anderlecht când echipa lui a învins în urma penalty-urilor.

Top marcatori Europa Conference League 2022/23

  • Arthur Cabral (AC Fiorentina), 6 goluri
  • Hugo Cuypers (Gent), 6 goluri
  • Luka Jovic (AC Fiorentina), 6 goluri
  • Mikael Ishak (Lech Poznan), 5 goluri
  • Vangelis Pavlidis (AC Alkmaar), 5 goluri

Program semifinale Europa Conference League

  • AC Fiorentina vs FC Basel, 11 mai, ora 22:00
  • West Ham United vs AZ Alkmaar, 11 mai, ora 22:00
  • FC Basel vs AC Fiorentina, 18 mai, ora 22:00
  • AZ Alkmaar vs West Ham United, 18 mai, ora 22:00