Premier League impune reguli dure privind disciplina pe teren

Premier League impune reguli dure privind disciplina pe teren

Astazi Asociatia Engleza de Fotbal (FA)  a anuntat mai multe sanctiuni disciplinare impotriva jucatorilor prea temperamentali care se vor pune in aplicare din sezonul 2016-2017. Regulile sunt valabile doar pentru Premier League si, probabil, pentru ligile inferioare din Anglia.

Regulile vin ca urmare a faptului ca in ultimele 4 sezoane lipsa disciplinei jucatorilor pe teren a luat proportii. Astfel, cea mai dura regula este cea conform careia un jucator va primi cartonasul rosu daca va injura un arbitru sau  un oficial in timpul meciului. De asemenea, un cartonas rosu va fi acordat si daca va exista contact fizic intre un jucator si un oficial intr-o maniera agresiva.

Premier League impune reguli dure privind disciplina pe teren, un cartonas galben fiind acordat in mai multe situatii.

O prima situatie spune ca arbitrul are voie ”sa ingalbeneasca” jucatorul daca acesta are un comportament deranjant fata de un oficial. De asemenea, mai poate fi acordat cartonas galben daca un jucator are reactii agresive la deciziile arbitrilor, lucru care se intampla destul de des, daca se va confrunta fata in fata cu un oficial sau daca va alerga catre un arbitru pentru a contesta o decizie.

Daca va exista contact fizic intre un jucator si un oficial, insa intr-o maniera neagresiva, jucatorul va fi avertizat doar cu un cartonas galben. Asta se va intampla si cu cel putin un jucator daca minim doi din aceeasi echipa vor inconjura arbitrul, cerandu-i socoteala.

Premier League impune reguli dure privind disciplina pe teren, insa va tine cont si de zona tehnica, in care au voie sa stea antrenorii si staff-ul tehnic. Inca nu s-a stabilit care vor fi sanctiunile pentru un comportament violent in suprafata tehnica, insa probabil ca va fi vorba despre suspendari si/sau amenzi.

Sursa: thesportbible

 

Nu parasi site-ul, citeste in continuare

Fundasul lui Real Madrid acuzat de evaziune fiscala Este vorba despre brazilianul Marcelo In ultimii ani mai multi fotbalisti, mai ales cei ce jucau/joaca in La Liga, au fost acuzati de evaziune fiscala asupra statului spaniol. Daca doar cu doua sapta...
Pleaca Alibec in iarna? Pleaca Alibec in iarna? Finantatorul FCSB-ului a declarat ca a primit o noua oferita tentanta pentru vanzarea varfului constantean.George Becali a fost aproape sa il vanda in vara pe Denis Alibec ...
U-BT Cluj-Napoca invinge la debutul in FIBA Europe Cup Clujenii s-au distrat cu turcii In preliminariile FIBA Europe Cup Romania a avut 3 reprezentante: CSU Sibiu, CSM Oradea si CSM EximBank. Din pacate, toate au pierdut ori in primul, ori in al doilea t...