Mircea Rednic demis din Belgia


Mircea Rednic demis din Belgia. Fostul antrenor al celor de la Dinamo a fost acuzat de conducere pentru faptul ca nu se mai implica la echipa.

Mircea Rednic a fost demis de conducerea celor de la Mouscron. Antrenorul roman a stat pe banca belgienilor aproximativ un an si trei luni, insa conducerea clubului a semnat demisia sa. Rednic a salvat clubul belgian Royal Excel Mouscron sezonul trecut din zona retrogradarii. In acest moment, clubul revine pe locul 12 cu 29 de puncte, la doar 8 distanta de retrogradare, loc pe care il ocupa Eupen.

După ce a reușit să mențină clubul în prima ligă și a avut un start de sezon excelent, rezultatele lui Rednic nu au mai fost cele doirte. Cu doar 13 puncte obținute în ultimele 18 meciuri, conducerea a trebuit să reacționeze. Mai ales că în ultimele declarații, Mircea Rednic ne-a arătat că nu mai este implicat în proiectul nostru. Clubul nostru este ambițios, dar nu cu orice preț. Îi mulţumim lui Rednic pentru cele 15 luni petrecute aici şi îi urăm succes pentru restul carierei” anunta clubul belgian intr-un comunicat de presa, conform celor de la digisport.ro

Antrenorul roman a atacat dur politica celor de la Mouscron in presa belgiana, spunand ca au un buget mic dar cu asteptari mari, ca era la fel ca si la echipa de club Dinamo cand se afla in insolventa, unde nu se puteau face nici transferuri si nici salariile nu treceau la alt nivel. Mircea Rednic este dezamagit de faptul ca intre cei de la Dinamo Bucuresti si cei de la Royal Excel Mouscron nu sunt prea mari diferente cand vine vorba de alocarea unui buget pentru evolutia echipei.

Fostul fundas central si-a inceput cariera de fotbalist in anul 1976 la Corvinul Hunedoara, pana in anul 1983 cand a fost transferat la Dinamo Bucuresti. Dupa anul 1989, Rednic a fost transferat din Romania in Turcia la Bursaspor, apoi in Belgia la Standard. In 1997 s-a intors in Romania sub comanda lui Mircea Lucescu, la Rapid Bucuresti. Cu Rapid a castigat si titlul de Campioana in anul 1999 si doua titluri cu Dinamo in 1984 si 1990. Considerandu-i pe belgieni “a doua patrie”, romanul a devenit antrenor al echipei Standard in anul 2012.