Buzarnescu este in premiera in optimile Roland Garros

Mihaela Buzarnescu scrie istorie in tenisul pe zgura, cu victoria impotriva Elinei Svitolina, din saisprezecimile French Open si se califica in premiera in optimile de finala.

Tenisul incepe la 29 de ani, asa ar putea suna orice titlu din presa mondiala, referitor la Mihaela Buzarnescu, jucatoare ce a pasit in tenisul mare cand alte jucatoare se gandesc sa se retraga. La 29 de ani, a inceput sa faca adevarata performanta, iar dupa un an si jumatate, cea poreclita “Miki” a reusit in premiera sa se califice atat de departe intr-un French Open. Chinuita de accidentari, aceasta a fost in dese randuri sa se retraga, deaoarece doctorii reuseau cu greu sa o puna pe picioare.

Prima mea accidentare a aparut la 18 ani. Eram numarul 4 la junioare si in primele 240 din clasamentul WTA. M-am oprit din cauza umarului pentru sase luni si mi-am pierdut toti sponsorii. Nimeni nu mai credea in mine, spunea Mihaela, la inceputul acestui an, citata de ziare.com

Sezonul pe zgura a inceput cu cateva rezultate notabile, finala la Praga, semifinalista la Strasbourg, pentru ca apoi sa confime la Roland Garros, cea mai galonata competitie pe aceasta suprafata. Buzarnescu a reusit trei victorii identice, 2-0, cu Vania King, Peterson si in saisprezecimi, intr-un mod surprinzator, a dispus cu 6-3; 7-5; de catre Elina Svitolina, jucatoare aflata pe numarul  WTA.

Sansele romancei erau mici, inaintea acestui duel avea o cota la agentiile de pariuri de 5.60, spre deosebire de 1.15 a jucatoarei din Ucraina, insa, diferenta de 29 de locuri, care le desparte, nu s-a vazut absolut deloc.

Lovitura este una de imagine, dar si financiara, deoarece din decembrie 2016 si pana in prezent, Buzarnescu a urcat peste 600 de locuri. 222.000 de euro va castiga “Miki”, aproape jumatate din venituri ei pana acum din tenis, care, inainte de Roland Garros ajungeau la 547.605 de euro.