Michael Schumacher castiga primul sau titlu acum 22 ani

Michael Schumacher castiga primul sau titlu acum 22 ani

Sursa foto: totalsportek

In Formula 1 disparitia tragica a lui Ayrton Senna dupa accidentul de la Imola nu a fost singurul eveniment memorabil.

Sigur, pe atunci nu insemna mare lucru, insa la sfarsitul acelui sezon Michael Schumacher avea sa castige primul titlu de campion, concurand pentru Benetton. Ultima cursa are o poveste aparte, fiind una dintre cele mai contestate din istorie, avandu-i ca protagonisti pe Michael Schumacher si Daemon Hill, cei doi piloti care se bateau pentru titlu.

Pe atunci calendarul competitional numara 16 curse, castigatorul uneia obtinand 10 puncte, iar locul secund 6.  Schumacher a avut un start de sezon excelent, cu 6 victorii si un loc secund in primele 7 curse. Dupa weekendul tragic de la Imola, in care au murit atat Ayrton Senna, cat si Roland Ratzenberger, au aparut suspiciuni ca neamtul s-ar ajuta de un software care devenise ilegal in 1994, numit control de tractiune, dovezile nefiind insa suficiente.

Michael Schumacher castiga primul sau titlu acum 22 ani

Ulterior, a avut loc o investigatie la fabrica echipei Benetton, care a dus la suspendarea provizorie a celor de la Benetton, echipa din care facea parte si Jos Verstappen, care pana atunci nu acumulase niciun punct in clasament.

Cursa urmatoare Schumacher termina pe locul secund, insa era descalificat deoarece in turul de formare l-a depasit pe Daemon Hill, a fost penalizat, insa nu a trecut pe la boxe pentru ispasirea pedepsei. In afara descalificarii, neamtul a fost suspendat timp de doua curse. Suspendarea a intrat in vigoare dupa cursa de la Spa-Francorchamps, in care Michael Schumacherr, desi terminase primul, era din nou descalificat pentru o manevra ilegala.

Foarte multe evenimente s-au petrecut de-a lungul sezonului, insa noi le-am redat pe cele mai importante in care a fost implicat Michael Schiumacher. Daca va vine sa credeti, desi Michael Schumacher nu a terminat in puncte in 5 dintre cele 15 curse, inaintea Grand Prix-ului final de la Adelaide, acesta era lider mondial, la un punct in fata lui Daemon Hill.

Michael Schumacher castiga primul sau titlu acum 22 ani

 Neamtul pleca de pe locul secund in acea cursa, pe cand britanicul Hill pornea de pe 3. Cei doi l-au depasit insa repede pe Nigel Mansell, cel ce pleca din pole position, ocupand, astfel, primele doua pozitii timp de 35 tururi. In turul 36 Michael Schumacher a efectuat o manevra gresita, iesind in decor. La revenire, acesta i-a taiat calea lui Hill, cauzandu-i o rupere a axului rotii drepte, insesizabila la inceput. Cateva secunde mai tarziu Schumacher abandona, insa la boxe mecanicii nu au putut face nimic pentru monopostul lui Hill.

Michael Schumacher castiga primul sau titlu acum 22 ani

Astfel, Michael Schumacher castiga primul sau titlu acum 22 ani, la un punct in fata lui Damon Hill si la 51 in fata celui de-al treilea clasat.

Evident ca dupa acea cursa au parut contestatii din partea staffului lui Damon Hill, neluandu-se insa nicio masura impotriva lui Schumacher. Sezonul urmator neamtul castiga din nou titlul, impunandu-se categoric in fata lui Hill. Apoi  s-a mutat la Ferarri, acolo unde a castigat 5 titluri de campion mondial.

Sursa: wikipedia si statsf1

Nu parasi site-ul, citeste in continuare

Continua razboiul cu CFR Continua razboiul cu CFR. George Becali si Dan Petrescu se pare ca vor continua intepaturile, in duelul acestora al declaratiilor.FCSB a facut o partida foarte buna cu Gaz Metan Medias, reusind sa...
Ponturi Formula 1 – Victoria lui Sebastian Vettel ar incinge cursa pentru titlul mondial Cursa de la Singapore o pune pe Mercedes in dificultate Sursa foto: www.autocar.co.uk Dupa gustul amar lasat de circuitul de casa din Milano - Monza, cei de la Scuderia Ferrari au cautat toate armel...
Concluziile lui Becali Concluziile lui Becali. Patronul FCSB-ului a tinut sa faca unele precizari cu privire la jocul echipei, dupa victoria cu Viktoria Plzen din Europa League.Finantatorul stelistilor a facut unele dec...