Clauza de publicitate

Acest site primeste compensatii pentru produsele sau serviciile pe care le obtii prin link-urile afisate.

Marketa Vondrousova a câștigat Wimbledon 2023

Marketa Vondrousova s-a impus în minimum de seturi în finala Wimbledon 2023, unde Ons Jabeur a stat de partea cealaltă a fileului. A fost a treia victorie consecutivă obținută de sportiva din Cehia în fața tunisiencei.

Aflată pe locul 24, Marketa Vondrousova a reușit să cucerească primul ei trofeu de Grand Șlam și totodată să joace a doua sa finală din carieră. În vârstă de 24 de ani, sportiva antrenată de Jiri Hrebec și Jan Hernych a beneficiat de o jumătate de tablou ceva mai accesibilă și drept urmare s-a calificat în finală. În decursul traseului său a trecut  cu scorul de 6-4, 2-6, 6-4 de Jessica Pegula (4 WTA). În semifinale și finală lucrurile au fost mult mai simple sau cel puțin așa au părut, iar victoria a venit fără probleme.

Marketa Vondrousova a avut nevoie doar de o oră și 16 minute pentru a trece cu 6-3, 6-3 de Elina Svitolina. S-a dovedit că nu a fost o pură întâmplare forma bună pe care o traversează și totul a culminat cu victoria din finala Wimbledon 2023. O oră și douăzeci de minute a durat finala celui mai vechi turneu din lume și pe care Vondrousova a câștigat-o cu 6-4, 6-4.