Mama si fiul ei evolueaza impreuna la Jocurile Olimpice


 Mama si fiul ei evolueaza impreuna la Jocurile Olimpice

Mama si fiul ei evolueaza impreuna la Jocurile Olimpice

Sursa foto: ndtv

Este cunoscut faptul ca la calarie, canoe, tir, dar si la alte sporturi majoritatea sportivilor pot concura chiar si dupa 40 ani.

Este cazul si georgiencei Nino Salukvadze, in varsta de 47 ani, care va participa zilele urmatoare la a opta Olimpiada la tir. Salukvadze a cucerit o medalie de aur si una de argint la Jocurile Olimpice din 1988 de la Seul, reprezentand Uniunea Sovietica, pe cand avea 19 ani, dar si una de bronz in 2008, la Beijing, ca reprezentanta a Georgiei. In 2012 a obtinut insa rezultate destul de slabe. Salukvadze este doar a doua femeie care participa la 8 Olimpiade.

Lucrul care ne starneste insa interesul este acela ca, pentru prima data in istoria competitiei, mama si fiul ei evolueaza impreuna la Jocurile Olimpice.

Fiul sau, Tsotne Machavariani, poseda o etate de 18 ani, in luna februarie a anului acesta reusind un punctaj care l-a calificat la Olimpiada. Machavariani nu are inca rezultate notabile, insa poate uimi intreaga lume la aceste Jocuri Olimpice.

Conform OlympStats, in istoria Jocurilor Olimpice au fost 70 situatii in care un parinte a concurat impreuna cu odrasla sa la aceeasi editie a Jocurilor Olimpice. In 56 randuri a fost vorba despre tati si fii, de 12 ori despre tati si fiice si de doua ori despre mame si fiice, insa aceasta este prima oara in istorie cand o mama si fiul ei evolueaza impreuna la Jocurile Olimpice.

Declaratii

Nino Salukvadze: ”Sunt foarte fericita ca reprezint Georgia la Jocurile Olimpice, insa de un milion de ori mai fericita ca mama fiindca fiul meu a reusit sa faca asta”. (ndtv)

Tsotne Machavariani: ”Este o dubla bucurie pentru mine; pentru ca voi participa pentru prima data la Olimpiada, insa si pentru ca voi concura la Rio cu mama mea” (reuters)