Clauza de publicitate

Acest site primeste compensatii pentru produsele sau serviciile pe care le obtii prin link-urile afisate.

Lista câștigătorilor Wimbledon 2023

Duminică, 16 iulie s-a încheiat ediția din 2023 a turneului de Grand Șlam de la Wimbledon și odată cu finala dintre Alcaraz și Djokovic s-a completat lista cu cei care au reușit să câștige probele principale.

Marketa Vondrousova a reușit să se impună în proba de simplu feminin. Jucătoare în vârstă de 24 de ani a reușit să o învingă în doar două seturi pe tunisianca Ons Jabeur. Meciul a durat o oră și douăzeci de minute, iar la final jucătoarea din Republica Cehă s-a impus cu scorul de 6-4, 6-4.

Carlos Alcaraz a întrerupt supremația lui Novak Djokovic la Wimbledon și a cucerit primul său trofeu major pe iarbă. Datorită succesului cu scorul de 1-6, 7-6, 6-1, 3-6, 6-4, ibericul în vârstă de 20 de ani s-a distanțat în fruntea clasamentului mondial și a devenit cel mai tânăr câștigător al turneului de Grand Șlam de la Wimbledon.

Echipa formată din olandezul Wesley Koolhof și britanicul Neal Skupski a reușit să câștige proba de dublu masculin. Cei doi sportivi experimentați au avut nevoie de o oră și 18 minute pentru a se declara învingători în fața echipei Marcel Granollers (Spania), Horacio Zeballos (Argentina). 6-4, 6-4 a fost scorul unui duel în care echipa favorită a ridicat trofeul.

Su-Wei Hsieh (Taipei) și Barbora Strycova (Republica Cehă) sunt cele două sportive care au cucerit trofeul probei de dublu feminin. Meciul cu perechea Storm Hunter (Australia) și Elise Merten (Belgia) a durat o oră și 51 de minute, încheindu-se cu scorul de 7-5, 6-4.