Clauza de publicitate

Acest site primeste compensatii pentru produsele sau serviciile pe care le obtii prin link-urile afisate.

Jucatorii din Rusia si Belarus au fost exclusi de la Wimbledon 2022

Jucatorii de tenis din Rusia si Belarus au fost exclusi de la Wimbledon 2022, decizia fiind publicata pe siteul oficial al competitiei de la All England Club. Al treilea Grand Slam din calendarul competitional va avea loc la Londra, In perioada 27 iunie - 10 iulie 2022.

„In numele All England Club si al Comitetului de Management al The Championships, dorim sa ne exprimam sprijinul continuu pentru toti cei afectati de conflictul din Ucraina in aceste vremuri socante si dureroase.

Impartasim condamnarea universala a actiunilor ilegale ale Rusiei si am analizat cu atentie situatia in contextul indatoririlor noastre fata de jucatori, fata de comunitatea noastra si fata de publicul larg din Marea Britanie, ca institutie sportiva britanica.

De asemenea, am luat in considerare indrumarile stabilite de guvernul Regatului Unit in special in legatura cu organismele si evenimentele sportive. Având in vedere profilul The Championships din Regatul Unit si din intreaga lume, este responsabilitatea noastra sa ne jucam rolul in eforturile pe scara larga ale guvernului, industriei, institutiilor sportive si creative de a limita influenta globala a Rusiei prin cele mai puternice mijloace posibile.

In circumstantele unei astfel de agresiuni militare nejustificate si fara precedent, ar fi inacceptabil ca regimul rus sa obtina vreun beneficiu din implicarea jucatorilor rusi sau belarusi la The Championships.

Prin urmare, intentia noastra este, cu regret profund, sa refuzam inscrierile jucatorilor rusi si belarusi la The Championships din 2022. In cazul in care circumstantele se schimba semnificativ pana in iunie, vom lua in considerare si vom raspunde In consecinta.

Salutam, de asemenea, decizia LTA de a refuza inscrierile jucatorilor rusi si belarusi la evenimentele din Marea Britanie, pentru a ne asigura ca tenisul britanic ofera o abordare consecventa pe parcursul verii”, au precizat organizatorii.