Italienii il regreta pe Astori


Italienii il regreta pe Astori. Legenda Italiei, Buffon, a decis sa isi ia “La revedere” de la Astori printr-un mesaj facut public.

Fostul capitan al Fiorentinei a decedat duminica, inaintea meciului cu Udinese. Decesul neasteptat a lui Davide Astori a atras milioane de mesaje emotionante, din toata lumea. Toate meciurile din Serie A ce trebuiau sa se desfasoare duminica, au fost amanate. Presa italiana spune ca Astori a murit in somn dintr-un infarct. Inaintea tragicului incident, Davide Astori si portarul Fiorentinei, Marco Sportiello au stat de vorba in camera de hotel, Astori neprezentand niciun simptom.

Gianluigi Buffon a scris un mesaj impresionant pe pagina sa de Facebook despre Davide Astori: „Ciao, dragă Asto, cu greu mi-am expus public gândurile despre oameni, pentru că nu am vrut să las ca frumusețea relației, respectul reciproc și afecțiunea să fie exploatate de persoane care nu respectă aceste lucruri. În cazul tău vreau să fac o excepție pentru că ai o soție tânără, o familie care suferă, dar în special pentru fetița ta. Ea trebuie să știe că tatăl ei a fost o persoană decentă, foarte decentă. Ai fost cel mai bun exemplu al unei lumi vechi, în care valori ca altruismul, eleganța, educația și respectul față de cel de lângă tine contau. Ai fost unul dintre cei mai buni sportivi pe care i-am cunoscut. Odihnește-te în pace! Al tău nebun, Gigi”

Mesajele emotionante nu au incetat sa apara, de la cei mai mari fotbalisti, pana la microbisti. Sergio Ramos, Ciro Immobile, Claudio Marchiso, Carlo Ancelotti sunt doar cativa dintre cei care si-au aratat profundul regret pentru decesul lui Astori. Davide Astori a primit un contract pe viata cu cei de la Fiorentina, urmand ca banii obtinuti sa ajunga la fetita sa, in varsta de doi ani.

Davide Astori a fost un fotbalist profesionist italian, ce a evoluat pe postul de fundas central. Cariera in fotbalul profesionist a inceput cu Milan, in anul 2006, unde a evoluat 2 sezoane. In anul 2016 a venit la Fiorentina, club la care a devenit si capitan. La echipa de club Fiorentina, Astori a avut 57 de aparitii, cu 3 goluri marcate. Astori a evoluat si la echipa nationala de fotbal a Italiei.