Clauza de publicitate

Acest site primeste compensatii pentru produsele sau serviciile pe care le obtii prin link-urile afisate.

Incepe WTA Budapesta, primul turneu dupa Wimbledon 2022

Budapest Grand Prix asa cum este el cunoscut in circuitul WTA, turneul WTA de la Budapesta este un turneu de 250 de puncte.

Ajuns la editia 20, WTA Budapesta ne promite un turneu spectaculos, cu jucatoare una si una, chiar daca sunt din linia a doua. Deja sunt calificate 10 sportive pe tabloul principal, printre care se regaseste si Elena-Gabriela Ruse. Si-a anuntat prezenta si Elena Rybakina, finalista Wimbledon 2022. Pe langa cele doua jucatoare, Barbora Krejcikova, Martina Trevisan, Yulia Putinseva, Anhelina Kalinina, Aliaksandra Sasnovich, Zhang Shuai vor lua si ele parte la aceasta aventura.

Elena-Gabriela Ruse

Yulia Putinseva isi apara trofeul

Finala editiei din 2021 le-a adus fata in fata pe Yulia Putinseva si Anhelina Kalinina. Jocul a fost atunci castigat de jucatoarea din Kazakhstan, cu scorul de 6-4, 6-0. In varsta de 27 de ani, Yulia a reusit sa obtina doua titluri in intreaga sa cariera de 13 ani de jucator profesionist. Pana in prezent, sportiva aflata pe locul 33 in lume  a acumulat premii totale de 5.8 milioane de dolari.

In proba de dublu Mihaela Buzarnescu a reusit sa faca parte din perechea care s-a impus. Finala probei de dublu feminin a fost Mihaela Buzarnescu/Fanny Stollar – Aliona Bolsova/Tamara Korpatsch care s-a incheiat in doua seturi. 6-4, 6-4 a fost scorul acelei partide.