Clauza de publicitate

Acest site primeste compensatii pentru produsele sau serviciile pe care le obtii prin link-urile afisate.

Iga Swiatek este câștigătoarea Roland Garros 2023

Jucătoarea poloneză Iga Swiatek a reușit să o învingă pe Karolina Muchova în finala Roland Garros 2023 și a reușit să câștige un nou trofeu de Grand Slam. Odată cu succesul obținut a devenit și prima sportivă din ultimii 16 ani care a reușit să își apere trofeul cucerit la Paris.

Iga Swiatek s-a încoronat regina Roland Garros după ce a reușit să o învingă cu scorul de 2-6, 7-5, 6-4 pe Karolina Muchova. Poloneza a revenit de la 4-7 și 0-3, având nevoie de aproape trei ore de tenis la cel mai înalt nivel pentru a se impune. Astfel, actualul lider mondial a ajuns la patru trofee de Grand Slam câștigate și a egalat jucătoare precum Naomi Osaka și Kim Clijsters.

În vârstă de 22 de ani, Iga Swiatek a devenit cea mai tânără jucătoare care a reușit să câștige patru trofee de Grand Slam din anul 2002 și până în prezent. Pentru poloneză a însemnat apărarea titlului câștigat în ediția trecută și pentru a treia oară în carieră când câștigă Roland Garros. De remarcat și faptul că sportiva Karolina Muchova este singura care a reușit să câștige set în fața Igăi. În urma succesului, câștigătoarea finalei primește 2.3 milioane de euro și 2000 de puncte în clasamentul WTA.