Fotbalul nostru MOARE! Rapid se alatura echipelor de traditie disparute


Fotbalul nostru MOARE! Rapid se alatura echipelor de traditie disparute

descărcare (21)

Astăzi, 21 Iulie 2016 este o zi neagră pentru fotbalul românesc. Una dintre cele mai vechi echipe, cu o tradiție uriașă și suporteri extraordinari este în proporție de 99.9% desființată.

Rapid București, sau cum multora le place să spună „farmecul vieții” a aflat astăzi că nu are dreptul de a participa in ediția 2016-2017 a ligii 1. Echipa pregătită de Dan Alexa a promovat pe plan sportiv însă datoriile enorme și declararea falimentului au făcut imposibilă intrarea în primul eșalon, ceea ce înseamnă aproape sigur dispariția și finalul.

Rândurile ce urmează sunt scrise de către un rapidist din tată în fiu, unul a cărui inimă plânge.

Să începem cu începutul. Majoritatea rapisistilor au avut înzestrată de către cei mai înaintați în vârstă dragostea pentru echipă. Da, rapidismul este ceva ce nu mulți înțeleg, oricine a susținut toată viața formația giulesteană cu siguranță are o inimă de fier. Istoria alb-visiniilor este una care demonstrează că să treci de la agonie la extaz poate fi ceva obișnuit. De la singurul portar surprins în offside, la jucători care au fugit din spital pentru a juca împotriva stelei, până la suporterii care au rămas pe veci și au susținut echipa până la ultima ei suflare, ne dăm seama de fapt ce a însemnat într-adevar „farmecul vieții”.

Rapidul este echipa care a luptat din greu împotriva sistemului comunist și a reușit să treacă peste nenumărate obstacole întâlnite de-a lungul existenței.

Ne amintim cu toții cum formația de sub Podul Grant a fost în urmă cu câteva sezoane retrogradată, chiar dacă pe plan sportiv a rămas în prima divizie. Da, este vorba de sezonul în care am avut parte și de un baraj unic in fotbalul românesc. Din inconștiență, „granzii” ligii profesioniste de fotbal au aranjat un meci între Rapid și Concordia pentru a stabili cine va juca în primul eșalon. Rapid a castigat atunci, a jucat câteva etape în Liga 1, ca mai apoi să fie retrogradată.

Probabil atunci a fost începutul sfârșitului. George Copos, fostul patron, a lăsat o mare povară echipei: datoriile imense. Au apărut de atunci alți investitori, aceștia fiind Cristescu și Zamfir, iar ultimul Valerii Moraru.

Sezonul 2014-2015 a fost unul de coșmar în prima parte a campionatului, jucători precum Daniel Niculae și Cristian Săpunaru întorcându-se în retur pentru a încerca să mai salveze ceva, dar în zadar.

Rapidul a jucat ultima dată în Liga 2, având jucătorii, angajații, dar și stafful neplătit. Dan Alexa a reușit însă să dea dovadă de mare caracter, continuând și reușind alături de elevii săi să promoveze din nou, pe plan sportiv.

Promovarea s-a dovedit în zadar. Echipa a cărei galerii a fost despărțită în mai multe tabere, cu un patron care mai mult și-a făcut reclamă pe spatele acestui mare brand a ajuns la sfârșitul povestii. Ieri Dan Alexa și jucătorii rămași până în ultimul moment și-au luat adio de la fani tocmai de ziua ultimului golgheter: Iulian Popa.

Eforturi s-au făcut, tot din partea suporterilor, aceștia organizând un miting și încercând prin donații să stingă datoriile acumulate până în prezent.

Luni, de la ora 18:00(ziua și ora la care trebuia să joace Rapid cu FC Botoșani), rapidiștii vor să meargă la stadion și să cânte timp de 90 de minute, așa cum cu siguranță ar fi făcut-o dacă echipa lor s-ar fi aflat în teren.

Unde se îndreaptă fotbalul nostru?

Este întrebarea pe care mulți ne-o punem, și, din păcate, știm răspunsul.

Avem o națională de la care ne bucurăm prin simpla prezență la un turneu final, fie și acesta unul dezastruos.

Echipele de tradiție s-au stins în mare parte, fiind „resuscitate” de către suporteri, așa cum au putut aceștia.

Craiova a dispărut, Politehnica Timișoara la fel, Uta Arad de asemenea, iar lista poate continua cu multe alte nume.

Au apărut „clone”, iar Liga 1 este acum una a satelor și comunelor, cu suporteri puțini la meciuri, majoritatea venind pe stadion doar în momentele bune ale formațiilor din localitatea lor.

Echipa cu cele mai mari performanțe este acum una fără identitate, cu numele și sigla schimbate iar suporterii în număr infim față de anii precedenți.

Da, asistăm la moartea fotbalului românesc!

În țara noastră „sportul rege” a devenit o afacere pentru oamenii de business, mulți dintre aceștia trecând pe urma ei prin închisoare.

Astăzi s-a mai stins o echipă, iar campionatul nostru prezintă tot mai puțin interes.

Ne rămâne doar să ne luăm adio și de la brandul Rapid si sa sperăm într-o resuscitare a fotbalului, una care pare de domeniul SF-ului