A fost anuntat cel mai numeros lot de la Olimpiada


A fost anuntat cel mai numeros lot de la Olimpiada

A fost anuntat cel mai numeros lot de la Olimpiada

Sportivii americani au dominat majoritatea Jocurilor Olimpice, avand si acum sanse foarte mari de a fi prima natiune in clasamentul medaliilor de aur.

Asta fiindca americanii au cel mai numeros lot de la aceste Jocuri Olimpice, nu mai putin de 555 sportivi fiind anuntati de catre Comitetul Olimpic Sportiv al Statelor Unite. Numarul participantilor nu este un record, in 1996 SUA aliniind nu mai putin de 646 sportivi. In schimb, numarul sportivelor este mai mare decat cel al atletilor, fiind vorba despre 263 barbati si 292 femei.

A fost anuntat cel mai numeros lot de la Olimpiada, americanii fiind reprezentati in 40 discipline din 27 sporturi.

Din acest lot numeros, 191 sunt sportivii care au mai participat la cel putin o Olimpiada. Dintre ei, 3 au participat la 5 Olimpiade, iar 7 de 4 ori. Dintre cei 191, nu mai putin de 108 au mai obtinut medalii, 45  fiind atletii ce s-au intors acasa cu mai mult de o medalie. Cei ce au obtinut minim o medalie de aur in 2012 sunt in numar de 68, aici fiind prezenti 53 dintre ei, inclusiv 19 in probele individuale.

Cei 3 sportivi care se afla la a sasea Olimpiada sunt calaretul Philipp Dutton si shooterii Emil Milev si Kim Rhode. Pana la aceasta editie, doar 8 erau sportivii americani care participasera la minim 6 Jocuri Olimpice, atat de vara, cat si de iarna. Cu siguranta cele mai cunoscute nume care se afla la cea de-a cincea Olimpiada sunt inotatorul Michael Phelps si jucatoarea de tenis Venus Williams.

Cel mai medaliat american si, totodata, cel mai medaliat sportiv din toate timpurile la Jocurile Olimpice, este Michael Phelps, cu 22 medalii, dintre care 18 de aur. Acum insa Phelps nu mai este in aceeasi forma ca anii trecuti, fiind greu de crezut ca isi va adauga in palmares cel putin o medalie de aur.

De cealalta parte, ciclista Allyson Felix estte cea mai medaliata sportiva din SUA la Jocurile Olimpice, avand 6 medalii, dintre care 4 de aur. De asemenea, surorile Williams  sunt detinatoarele a 4 medalii olimpice de aur. Sa precizam si faptul ca echipa masculina de baschet a castigat medalia de aur la ultimele 5 Jocuri Olimpice, iar cea de fotbal masculin are 3 medalii de aur consecutive si 15 in total.

A fost anuntat cel mai numeros lot de la Olimpiada, al doilea ca marime fiind cel al gazdei Brazilia, care numara 465 sportivi. Peste 400 atleti mai au Germania, China, Australia si Franta. Amintim ca lotul Romaniei cuprinde 104 sportivi. Aceasta casa de pariuri crediteaza cu prima sansa echipa SUA la obtinerea celor mai multe medalii de aur. Ea este urmata, la mare distanta, de China.

Sursa: teamusa