FIFA a decis care sunt cei mai buni jucatori din 2017! Messi si Ronaldo nu lipsesc!


Atac de vis in echipa anului

Sursa foto: manutd.com

FIFA a dat publicitatii numele celor mai buni jucatori din 2017, printre cei 11 jucatori aflandu-se jucatori de la cluburi la care multa lume nu astepta.

Anul 2017 a fost un an plin, iar printre cluburile care au reusit performante notabile s-au aflat Real Madrid si Manchester United, cele doua fiind si castigatoarele celor doua competitii majore intercluburi, asa cum este cazul Champions League si Europa League, iar jucatorii de la aceste echipe nu aveau cum sa lipseasca din formula anului 2017.

Astfel, postul de portar a fost adjudecat de David de Gea, spaniolul in varsta de 27 de ani din poarta lui Manchester United. Castigator de Europa League, acesta se mentine la acelasi nivel ridicat si in 2018, in urma cu doar cateva zile, Manchester United a dispus cu 3-0 de Stoke City, ceea ce l-a facut pe David sa ajunga la 13 meciuri in care nu a primit gol, performanta unica in acest sezon, comparativa cu oricare alt portar.

Real Madrid este echipa care domina linia de fund, acolo unde are doi jucatori votati sa faca parte din cea mai buna garnitura a anului anterior. Astfel, Marcelo (Real Madrid), Leonardo Bonucci (Milan), Sergio Ramos (Real Madrid) si Dani Alves sunt jucatorii care completeaza compartimentul defensiv.

Tot Real Madrid este echipa care domina si cand vorbim de echipa de la mijloc in jos, in total avandu-si loc in formula anului patru sportivi care activeaza sub comanda lui Zinedine Zidane, dar nu este deloc surprinzator acest lucru, dat fiind faptul ca Real Madrid a castigat Champions League, Supercupa Europei, Campionatul Mondial al Clubulurilor, cat si Supercupa Spaniei si La Liga. Astfel, avem pe linia de mijlocul jucatori precum N’Golo Kante (Chelsea), Luka Modric (Real Madrid) si Kevin De Bruyne (Manchester City).

In atac avem cei mai buni marcatori ai anului trecut, asa cum era de asteptat, vaful de lance este Harry Kane (Tottenham), atacantul englez marcand cele mai multe goluri din 2017, el facand echipa cu Lionel Messi (Barcelona) si Cristiano Ronaldo (Real Madrid).

55 de jucatori au fost initial propusi pentru a face parte din acesta echipa,