Clauza de publicitate

Acest site primeste compensatii pentru produsele sau serviciile pe care le obtii prin link-urile afisate.

Echipele din top 5 campionate care s-au calificat deja în grupele Champions League 2023/2024

Timpul se scurge repede și deși abia s-a jucat finala Champions League 2023, un nou sezon bate la ușă. Se cunosc deja multe lucruri concrete, iar unul este numele echipelor din top 5 campionate care au reușit să se califice în grupele Ligii Campionilor 2023/2024.

Manchester City a câștigat pentru prima oară în istorie trofeul Champions League și a devenit a doua formație din istorie care cucerește campionatul și Cupa Angliei în același sezon. De 23 de ani nu s-a mai întâmplat lucrul acesta și formația lui Guardiola are din nou prima șansă la apărarea trofeului. Depinde foarte mult și de campania din perioada mercato, dar până atunci un lucru este sigur și anume, formațiile din Anglia și Spania au cele mai mari șanse la câștigarea trofeului în ediția viitoare.

Iată care sunt echipele din top 5 campionate calificate deja în grupele Champions League:

  • Premier League: Manchester City, Arsenal Manchester United, Newcastle
  • Bundesliga: Bayern Munchen, Borussia Dortmund, RB Leipzig, Union Berlin
  • Serie A: Napoli, Lazio, Inter, AC Milan
  • Ligue 1: PSG, Lens
  • LaLiga: Barcelona, Real Madrid, Atletico Madrid, Real Sociedad, FC Sevilla

Spania este singurul campionat care dă cinci echipe în grupe pentru că Sevilla a cucerit Europa League. Pe lângă premiile în bani, formația din Andaluzia a primit și dreptul de a participa în grupele Champions League, ceea ce i-a salvat sezonul în care a încheiat pe locul 12 în campionat. Marseille este a treia echipă din Ligue 1 care se poate califica în grupe, dar trebuie să joace întâi calificări.

Alte echipe calificate direct în grupe: Steaua Roșie Belgrad (Serbia), Feyenoord (Olanda), Red Bull Salzburg (Austria), Celtic (Scoția), Benfica și FC Porto (Portugalia), Șahtior (Ucraina).