Clauza de publicitate

Acest site primeste compensatii pentru produsele sau serviciile pe care le obtii prin link-urile afisate.

Echipele din top 5 campionate care s-au calificat deja în grupele Europa League 2023/2024

După încheierea campionatelor mari din Europa am putut afla și numele echipelor care s-au calificat deja în grupele Europa League 2023/2024. Din cauza coeficientului de țară, România nu va avea echipă participantă, însă acolo sunt formații cu nume ce provin din cele mai interesante campionate ale Europei.

Câștigarea de către FC Sevilla a ediției trecute de Europa League a făcut ca Spania să aibă cinci reprezentante în UCL, dar nu ratează ocazia să aducă alte două formații și în grupele acestei competiții. Din nou Anglia este țara care dă cele mai multe echipe (3) calificate direct , iar lucrul acesta se întâmplă datorită câștigării Europa Conference League de către West Ham United. Astfel, „ciocănarii” au primit recompensă financiară și sportivă.

ponturi europa league

Lista cu echipe calificate direct în grupele Europa League 2023/2024:

  • Premier League: West Ham United, Liverpool, Brighton & Hove Albion.
  • LaLiga: Villarreal, Real Betis.
  • Bundesliga: Bayer Leverkusen, Freiburg
  • Serie A: AS Roma, Atalanta
  • Ligue 1: Rennes, Touluse

Spre deosebire de Champions League unde doar șase locuri sunt libere pentru faza grupelor, în Europa League doar 12 locuri sunt ocupate deja înaintea calificărilor. A 12-a echipă provine din Liga Portugal, unul dintre cele mai bune campionate după cele cunoscute deja că fac parte din elita fotbalului european.

  • Liga Portugal: Sporting Lisabona