Clauza de publicitate

Acest site primeste compensatii pentru produsele sau serviciile pe care le obtii prin link-urile afisate.

Cori Gauff câștigă US Open 2023

Finala dintre americanca Coco Gauff și Aryna Sabalenka de la US Open 2023 a fost una frumoasă, dar cum la final o singură sportivă se poate încorona câștigătoare, de această dată Gauff a reușit să se impună.

Intrată în circuitul profesionist la doar 14 ani când reușea să impresioneze la Wimbledon 2018, americanca Cori Gauff a reușit ca după 5 ani la nivel profesionist să câștige și primul ei titlu de Grand Șlem. A făcut-o în fața propriilor spectatori, la Flushing Meadows, într-un duel cu locul 2 mondial, Aryna Sabalenka,

Finala feminină de la US Open 2023 a început cu stângul pentru cea care avea să câștige trofeul și era condusă cu 1-0 la seturi după 40 de minute. S-a adunat repede și a reușit să egaleze la finalul unui set care a durat doar cu patru minute mai mult decât cel inaugural pentru ca la final să se impună cu 2-6, 6-2, 6-3. Drept urmare, victoria cu bielorusa Aryna Sabalenka nu i-a adus doar trofeul, ci i-a rotunjit serios contul americancei în vârstă de 19 ani.

Trei milioane de dolari îi revine câștigătorului finalei de simplu de la US Open 2023 în timp ce finalistul primește doar jumătate. Pe de altă parte, începând de luni clasamentul WTA va avea un npu lider. Aryna Sabalenka se va instala în fotoliul de lider.