Cele mai scumpe transferuri din istoria fotbalului


Cele mai scumpe transferuri din istoria fotbalului

Cele mai scumpe transferuri din istoria fotbalului

Sursa foto: suresoccer

Sezonul trecut Gonzalo Higuain a contribuit decisiv la ocuparea locului secund de catre Napoli la finele campionatului din Serie A, marcand nu mai putin de 36 goluri.

Nimeni nu a marcat atat de mult intr-un sezon in istoria Serie A, in acest secol doar Luca Toni, in sezonul 2005-2006, inscriind peste 30 goluri in campionatul italian. Acest lucru a facut ca Higuain sa fie curtat de multe cluburi galonate din Europa.

Dintre toate variantele posibile, Higuain a ales-o pe cea mai proasta daca e sa ne raportam la suporterii napoletani. Argentinianul nascut in Franta a ales sa joace la campioana Juventus, semnand pe 5 sezoane, suporterii lui Napoli, dar nu numai, considerand asta o tradare. Higuain a jucat 3 sezoane pentru Napoli, inscriind 71 goluri.

Suma transferului a fost 90 milioane euro, lucru care il face pe argentinian unul dintre cele mai scumpe transferuri din istoria fotbalului.

Mai precis, il aseaza pe locul 3. In mod indubitabil acesta este cel mai scump transfer vazut de fotbalul italian, cel putin pana acum. Asta fiindca se zvoneste ca Juventus isi va recupera investitia prin transferul lui Paul Pogba la Manchester United, suma de transfer urmand a fi un record absolut in istoria fotbalului.

Revenind insa la certitudini, constatam ca din top 5 cele mai scumpe transferuri din istoria fotbalului Higuain este singurul care nu a urmat calea Primerei Division.

Topul este condus de galezul Gareth Bale, transferat in 2013 de la Tottenham la Real Madrid pentru 100.8 milioane euro. Pana acum Bale a marcat 47 goluri in 81 prezente pentru ”galactici”.

Cele mai scumpe transferuri din istoria fotbalului

Bale este urmat de coechipierul sau, portughezul Cristiano Ronaldo, care in 2009 a fost adus de la Manchester United pentru 94 milioane euro. Portughezul a meritat investitia cu varf si indesat, marcand 180 goluri in 141 meciuri in tricoul celor de la Real Madrid.

Pe locul 3 se afla Gonzalo Higuain, pentru ca pe 4 sa se claseze Neymar. Cu 86.2 milioane euro, brazilianul a fost transferat in 2013 de la Santos la Barcelona. In acest interval, Neymar a inscris 55 goluri in 93 partide pentru catalani.

Cele mai scumpe transferuri din istoria fotbalului

In fine, pe locul 5 in acest top se afla tot un catalan. Este vorba despre Luis Suarez, uruguayanul fiind transferat in 2014 de la Liverpool la Barcelona pentru o suma de 81.7 milioane euro. De la acea data, Suarez a marcat 56 goluri in 62 aparitii pentru catalani.

Sursa: ndtv