Clauza de publicitate

Acest site primeste compensatii pentru produsele sau serviciile pe care le obtii prin link-urile afisate.

Bundesliga 2022/23 – informații, cote, favorite ultima etapă a sezonului

A mai trecut un weekend și Germania a ajuns la 33 de etape disputate din acest sezon de Bundesliga. Lucrurile sunt pe departe de a se încheie, iar drept urmare v-am pregătit un articol în care punem pe tapet toate informațiile de care pariorii au nevoie înaintea ultimei runde. Cine trebuie să bată, de ce, cine iese campioana, ce cote sunt?

Etapa cu numărul 33 din Bundesliga 2022/23 va rămâne în istorie pentru simplul fapt că din nou s-a schimbat liderului. Bayern Munchen a pierdut cu 1-3 acasă meciul cu RB Leipzig, iar Borussia Dortmund a profitat și a preluat conducerea. Cu 3-0 s-a impus formația de pe Signal Iduna Park în fața lui Augsburg și a ajuns la 70 de puncte, două peste marea sa rivală.

Clasament Bundesliga 2022/23

 1. Dortmund, 70 puncte
 2. Bayern, 68 puncte
 3. RB Leipzig, 63 puncte
 4. Union Berlin, 59 puncte
 5. Freiburg, 59 puncte
 6. Leverkusen, 50 puncte
 7. Wolfsburg, 49 puncte
 8. Frankfurt, 47 puncte

Program Bundesliga etapa 34

 • Dortmund vs Mainz
 • RB Leipzig vs Schalke
 • Union Berlin vs Bremen
 • Koln vs Bayern
 • Monchengladbach vs Augsburg
 • Frankfurt vs Freiburg
 • Wolfsburg vs Hertha Berlin
 • Bochum vs Leverkusen
 • Stuttgart vs Hoffenheim

Cine trebuie să câștige în etapa 34 și de ce

Finalul sezonului acesta va fi mai neașteptat ca niciodată pentru că sunt foarte multe meciuri unde miza este importantă pentru cel puțin o echipă. Se duce o luptă dură atât pentru locurile de la vârf, cât și pentru evitarea retrogradării.

Dortmund vs Mainz

Dortmund trebuie să câștige pentru a obține titlul. Are 70 de puncte, 2 peste Bayern Munchen și o victorie îi permite să nu se mai uite peste umăr la meciul de la Koln, să urmărească ce face rivala ei.

RB Leipzig vs Schalke

Dacă Leipzig încheie pe 3 indiferent de situație, Schalke are nevoie de victorie în speranța că poate evita retrogradarea. Este penultima în Germania, cu 31 de puncte și un singur punct mai puțin decât locul 16 (duce la baraj) și 15 (neutru). Și un egal ar fi suficient, dar trebuie ca Bochum să piardăși atunci ar trece pe locul de baraj datorită unui golaveraj mai bun.

Koln vs Bayern

Gazdele joacă strict pentru palmares, iar Bayern trebuie să câștige și Dortmund să piardă pentru a obține un nou titlu de campioană. Deci victoria nu le asigură bavarezilor titlul pentru că nu sunt la mâna lor.

Union Berlin vs Werder Bremen

Bremen este relaxată și matematic va juca din ediția viitoare în Bundesliga. Union este formația care trage cu dinții de victoria care o duce în premieră în grupele ediției viitoare a Champions League. Este pe locul 4, cu 59 de puncte, la egalitate cu Freiburg, dar goalverajul este mult mai bun. Ar fi suficient și un egal cât timp rivala ei din clasament nu câștigă.

Frankfurt vs Freiburg

Este unul dintre puținele meciuri unde ambele echipe au de câștigat dacă vor obține victoria. Freiburg pentru că ar putea trece pe locul 4 care duce în grupele UCL, iar Frankfurt pentru că ar putea prinde cupele europene. Gazdele se află pe 8, cu trei puncte mai puține decât locul 6, ultimul ce duce în Europa Conference League, iar Freiburg este pe 5, cu același punctaj ca locul 4, doar golaverajul face diferența.

Bochum vs Leverkusen

Victoria o duce pe Leverkusen în Europa Conference League, iar lui Bochum îi poate salva sezonul. Gazdele se află pe locul 16 care duce la baraj și au același punctaj cu Stuttgart care se află pe loc neutru. Victoria lui VFL în runda 34 îi asigură măcar locul de baraj, dar pe de altă parte Bayer dacă pierde ar putea rata cupele europene. Are 50 de puncte, este pe ultimul loc care duce în cupele europene și Wolfsburg un punct mai puțin ca ea.

Stuttgart vs Hoffenheim

Victoria gazdelor înseamnă salvarea sezonului și menținerea la nivel de prim eșalon, dar un egal sau o înfrângere ar putea trimite VFB direct în 2.Bundesliga. ocupă locul 15, cu 32 de puncte și are un punct peste penultima clasată. Spre norocul ei se duelează cu Hoffenheim, o formație care și dacă pierde rămâne în prima ligă datorită golaverajului mult mai bun decât celelalte echipe care vin din urmă.

Wolfsburg vs Hertha Berlin

Dacă oaspeții deja sunt în 2.Bundesliga și nu au motivație, Wolfsburg cu o victorie poate prinde cupele europene. Are 49 de puncte și este a 7-a, cu un punct mai puțin decât Leverkusen care este ultima pe loc de cupă europeană.