Barcelona are buget de aproape 1 miliard euro pentru 2018


E un record in istoria clubului

Desi sezonul trecut a castigat doar Copa del Rey, fiind eliminata in sferturile Champions League, FC Barcelona a inregistrat venituri record in istoria clubului, venituri care au fost facute publice astazi de catre presedintele Josep Maria Bartomeu.

Acesta a anuntat ca in sezonul 2016-2017 Barcelona a acumulat un venit de nu mai putin de 708 milioane euro. Drept urmare, propunerea lui Bartomeu de a aloca pentru restul sezonului 2017-2018 fabuloasa suma de 897 milioane euro a fost aprobata cu 391 voturi pentru din 440. In aceasta suma nu este inclusa si cea de 222 milioane euro obtinuta din transferul lui Neymar la PSG.

Este pentru prima oara in istoria Barcelonei cand aceasta depaseste 700 000 000 venit intr-un an fiscal. Astfel, din 2010 pana astazi clubul catalan a acumulat un profit de 175 000 000 euro.

Barcelona are buget de aproape 1 miliard euro pentru 2018, astfel avand de departe prima sansa la castigarea titlului in Spania.

Trupa antrenata de Ernesto Valverde este indreptatita sa aiba sperante mari, avand in vedere ca in acest moment se afla pe primul loc, pierzand doar doua puncte dupa 8 etape, primind 3 goluri. Mai important pentru Barcelona este ca principala sa rivala, Real Madrid, nu a avut un start de sezon prea stralucit, aflandu-se la 5 puncte in spatele sau.

Catalanii nu se multumesc insa cu atat, planuind sa depaseasca 1 miliard euro in venituri pana in 2021, desi aceste planuri ar putea fi date peste cap de eventuala independenta a Cataluniei. Indiferent de cum se va solutiona situatia politica insa, clubul catalan nu are de gand sa paraseasca La Liga, presedintele Bartomeu insistand ca ramanerea in campionatul Spaniei reprezinta cheia dezvoltarii Barcelonei din punct de vedere financiar.

Declaratii

Josep Maria Bartomeu (presedinte Barcelona): „Barcelona este mai mult decat un club, aici trebuind sa fie o atmosfera de cooperare si respect. Trebuie sa respectam deciziile tuturor, fie ei minoritari sau majoritari”. „Barcelona nu va fi manipulata de interese politice sau de orice alta natura. Vrem sa jucam in continuare in La Liga, participarea noastra pentru sezoanele viitoare fiind garantata”.

Sursa: fourfourtwo