Alberto Contador se retrage din turul Frantei


Alberto Contador se retrage din turul Frantei

Alberto Contador se retrage din turul Frantei

Inaintea turului Frantei, Alberto Contador, ciclist care a castigat de doua ori aceasta competitie, era cotat ca fiind unul dintre favoriti la aceasta editie.

Contador nu pornise prea bine in acest an la Tour de France, nereusind nici macar o clasare in top 10. In primele doua zile acesta a intrat in coliziune cu un alt ciclist, sambata trecuta ocupand locul 20 la general. Duminica a venit ”bomboana de pe coliva”, in acea zi spaniolul abandonand, fiind nevoit sa se urce intr-o masina, care l-a dus pana la sosire. Abandonul vine ca urmare a unei stari febrile, care se adauga la durerile din urma accidentelor din primele zile. In timpul urcarii, Contador a mers de cateva ori pe langa masina echipei, purtand o discutie, dupa care nu a mai putut continua, abandonand.

Faptul ca Alberto Contador se retrage din turul Frantei nu putem spune ca este un lucru atat de grav, mai ales ca spaniolul nu era printre primii in clasamentul general.

Se pare insa ca starea lui de sanatate este subreda, acesta putand chiar sa rateze Jocurile Olimpice de la Rio, programate peste mai putin de o luna. Nu ne referim aici numai la febra, desigur, ci si la accidentele pe care le-a avut Contador in primele doua zile. Spaniolul nu este prea optimist, afirmand ca are mari indoieli asupra refacerii sale complete pana atunci.

Vestea ca Alberto Contador se retrage din turul Frantei a provocat ingrijorare in randul ciclistilor spanioli, care, daca nu il vor avea in echipa la Jocurile Olimpice, prestatia lor va suferi mult. Asta in ciuda faptului ca mai au sportivi de valoare, cum ar fi Ernesto Valverde sau Joaquim Rodriguez, ciclisti care se afla in top 10 in clasamentul general al Turului Frantei.