Clauza de publicitate

Acest site primeste compensatii pentru produsele sau serviciile pe care le obtii prin link-urile afisate.

Absențe pe bandă rulantă pentru calificările Billie Jean King Cup 2022

Echipa de tenis feminin a României va evolua în 15 și 16 aprilie, în deplasare, la Radom, contra Poloniei în calificările Billie Jean King Cup 2022. Este meciul de debut al lui Horia Tecău în calitate de căpitan-nejucător, și un examen extrem de dificil. Cele mai importante jucătoare din Polonia sunt Iga Swiatek (locul 10 WTA), Magda Linette (56 WTA) și Magdalena Frech (103 WTA).

Absențe pe bandă rulantă pentru calificările Billie Jean King Cup 2022

În decembrie 2021, lucrurile arătau bine, iar președintele interimar al forului nostrum, George Cosac, spera nu numai într-o calificare, ci chiar într-un parcurs încununat cu câștigarea trofeului. Era momentul în care Simona Halep și Sorana Cârstea își anunțau revenirea în echipă.

Simona Halep n-a mai jucat pentru România din 2019, când “tricolorele” au ratat în mod dramatic calificarea în finala Billie Jean King Cup. Iar Sorana Cîrstea, din 2018.

4 din cele 5 cele mai bune jucatoare din Romania rateaza duelul cu Polonia

Numai că, între timp, lucrurile s-au schimbat radical. Sorana a anunțat că pentru ea echipa națională este un capitol închis. În aceste condiții, Simona Halep, Elena Gabriela Ruse, Irina-Camelia Begu și Monica Niculescu au fost anunțate în echipa pentru meciul cu Polonia. În condițiile în care Jaqueline Cristian, o posibilă selecționabilă, era indisponibilă din motive medicale.

Apoi a venit accidentarea Simonei, care va rata și ea acest meci. Locul său fiind luat de Raluca Olaru, o opțiune bună pentru meciurile de dublu. Însă, din nefericire, veștile rele nu s-au oprit aici. Gabriela Ruse, devenită jucătoarea numărul unu a echipei, a fost și ea nevoită să se retragă. Tot din motive medicale. Și a apărut în formație Mihaela Buzărnescu (123 WTA).

Cote pariuri Polonia - Romania

Apoi, și Raluca Olaru s-a accidentat, fiind înlocuită de Andreea Prisăcariu (324 WTA). Iar ca lucrurile să fie și mai dure, Monica Niculescu a fost testată pozitiv pentru COVID-19 și a intrat în carantină. Astfel că Horia Tecău a convocat-o pe Andreea Mitu (597 WTA), care va completa cvartetul nostru alături de Irina Begu, Mihaela Buzărnescu și Andreea Prisăcariu. Numai că, între timp, evident, șansele la victorie frizează imposibilul.