Clauza de publicitate

Acest site primeste compensatii pentru produsele sau serviciile pe care le obtii prin link-urile afisate.

A inceput play-off-ul si play-out-ul in Liga 1 sezonul 2021-22

Principala întrecere internă fotbalistică, Liga 1, intră astăzi în linie dreaptă, cu faza decisivă. Cine ia campionatul, care sunt echipele ce visează la cupele europene, și cine va retrogada? Acestea sunt, fără îndoială, subiectele de discuții.

Să începem cu zona inferioară. Acolo, problemele financiare au reprezentat sita care, în timpul sezonului regulat, a ales codașele. Dinamo, în insolvență, după o stagiune zbuciumată, este ante-penultima. Și aceasta pentru că a profitat de faptul că alte două grupări au avut, financiar vorbind, probleme mai grave.

Pentru că a venit la pachet și cu sancțiuni sportive, puncte deduse, și a permis Clinceniului și lui Dinamo să scoată un pic capul. Dar și, dacă ne gândim la formația din Ștefan cel Mare, să-și completeze lotul cu jucători care compuneau o formație care, chiar și-n startul acestui campionat, nu era deloc ușor de învins.

Se salveaza Dinamo de la retrogradare?

În mod normal, Mediașul și Clinceniul au cele mai reduse șanse să profite de rundele din Liga 1 play-out. Și să meargă automat în liga secundă. Dinamo este la opt puncte de salvare și încă speră să prindă salvarea directă. Sau, dacă nu, să omogenizeze lotul în așa fel încât să treacă mai apoi cu bine de momentele de baraj.

Unul care este greu de spus ce adversar de Liga 1 le va pune-n față. Și aceasta pentru că toți cei trei potențiali adversari, Chindia, U Craiova 1948 sau Mioveni, au avut prestații în creștere în 2022, astfel că vor oferi, probabil, una dintre cele mai interesante dispute în play-out.

Primele doua clasate din play-off au sanse la Europa

Deasupra lor, la doar două puncte, sunt trei echipe care, măcar pentru moment, visează mai degrabă să se înscrie în lupta pentru barajul pentru Conference League: FC Rapid, UTA și Sepsi. Și-aici însă lucrurile sunt complicate. Mutu a debutat cu victorie la FC Rapid, dar trebuie să reconfirme. UTA este extrem de inconstantă, iar dacă nu se regăsește în perioada imediat următoare, poate intra în hora retrogradării.

Lucru care poate să fie valabil și pentru Sepsi. Victimă a unui start de stagiune ratat, echipa din Sf.Gheorghe pare, pe hârtie, capabilă să se bată pentru primele două locuri, cu FC Botoșani, surpriza neplăcută a finalului de sezon regulat. Însă totul urmează să fie decis de modul în care va reuși să se capaciteze în startul fazei finale.

Play-off Liga 1 2022

Urcăm acum către zona primelor șase. Aici, în mod normal, singurul punct fix pare să fie CFR Cluj. Cu un avans de șapte puncte, campioana în exercițiu este marea favorită la titlu. Și ține doar de ea să-și atingă obiectivul.

Cote Superliga sezon 2022-2023

Sigur, a început anul 2022 cu o lungă serie de remize, care a părut să relanseze întrecerea. Însă FCSB nu este Liverpool, care a ajuns să-i sufle-n ceafă lui Manchester City, ci mai degrabă un Dortmund, dacă este să găsim corespondent în marile campionate ale Europei. Ori un PSG, dacă privim la ceea ce s-a întâmplat la mijlocul săptămânii în UEFA Champions League. O formație cu atuuri, dar a cărei prestație este minată de presiunea obiectivului. O presiune care se reflectă în erori individuale incredibile care, coroborate cu o doză de șansă venită în sprijinul rivalei exact la momentul oportun, o face incapabilă să dea lovitura.

Astfel că, privind la modul în care au decurs ostilitățile în ultima parte din sezonul regulat, probabil că FCSB și Craiova lui Reghe își vor disputa locul 2. În timp ce Farul, ca și cele două revelații ale primei părți a campionatului, FC Voluntari și FC Argeș, vor arbitra disputa la vârf. Desigur, cu speranța să termine cât mai sus pentru a obține o sumă mai mare atunci când se vor împărți drepturile TV.