Girona - Real Valladolid. Se ridică cortina unui nou sezon în Primera Division.

În acest sfârșit de săptămână avem un nou start de campionat, de această dată venind rândul celui din Spania să își deschidă porțile, oferind publicului în această zi de vineri nu mai puțin de două jocuri care cu siguranță vor crea un spectacol frumos. Unul dintre acestea este cel dintre Girona și Real Valladolid, duel programat de la ora 21:15 pe Estadio Municipal de Montilivi. Vom avea parte de un debut al unei nou promovate pe terenul unei echipe care a a prins biletul către Primera încă de anul trecut.
girona Valladolid

Girona, gazda acestei partide, pornește conform ofertei oferite de către bookmakeri cu prima șansă la victorie deși statusul din acest moment indică o creștere ușoară a cotelor lucru care ar putea să sugereze mai multe aspecte. Gazdele vor avea de partea sa terenul propriu, dar și o oarecare experiență în fața acestei nou-promovate, fiind nevoită să cunoască foarte bine cum va trebui să abordeze acest joc, mai ales că de fiecare dată, start-ul este cel mai dificil, dar având un public în spate, lucrurile ar trebui să se rezolve de la sine. Girona a impresionat anul trecut prin dezinvoltura din joc, mai ales cea de pe teren propriu, realizând multe jocuri frumoase, încercând și anul acesta să se păstreze în aceeași manieră, chiar să atace pozițiile de sus dacă șansa va fi de partea ei. În perioada de pregătire lucrurile nu au fost extraordinare prin simplul fapt că adversarii au fost relativ modești, ne reușind să își măsoare forțele decât într-un 3-3 contra celor de la Getafe, ultimul amical de altfel al verii pentru Girona.

Real Valladolid, oaspetele acestei partide, se deplasează pe Estadio Municipal de Montilivi pentru a încerca să debuteze cu dreptul în noul sezon de Primera Division, mai ales că revine în primul eșalon după o absență destul de importantă. Formația condusă de la margine de spaniolul în vârstă de 41 de ani, Sergio, a prins biletul către Primera Division și este pregătită să revină în forță pe prima scenă a fotbalului spaniol, poate cea mai importantă din Europa, fiind dornică de duelurile cu cele mai tari formații din lume. Real Valladolid a reușit să promoveze grazie barajului disputat contra celor de la Numancia, dublă manșă din care a ieșit victorioasă, prinderea play-off-ului fiind elementul care i-a oferit încrederea necesară că se poate lupta chiar pentru promovare. Jocul prestat de-a lungul sezonului este pe placul suporterilor, fiind concentrat mai mult pe ofensivă, în majoritatea momentelor oferind un spectacol care merita privit. Ivi, Keko și Daniele Verde au acceptat să vină la Real Valladolid pentru că deși sunt convinși că alta le este valoarea, aici vor avea toată libertatea de exprimare, fiind un lucru excelent și pentru clubul nou promovat deoarece va avea în teren trei jucători care cu siguranță se vor face remarcați prin calitatea de care au dat dovadă până în acest moment, și bineînțeles de acum în colo.

Jocul se anunță extrem de interesant deoarece atitudinea formațiilor nou-promovate în Primera Division este întotdeuna una care se bazează pe foarte mult entuziasm, dorință de afirmare, bucurie că se află în acest prim eșalon s.a.m.d.p. Rămâne de văzut care va fi și abordarea gazdelor care au o oarecare experiență a acestor partide, nu foarte multă, dar cu siguranță cât să obțină toate cele trei puncte în această seară. Cred totuși că ambele echipe se vor face remarcate pe Estadio de Montilivi cu câte un gol, iar finalul să împartă la fiecare câte un punct, un lucru de altfel care ar fi extrem de important pentru Real Valladolid.