FC Barcelona - Sevilla. Catalanii promit spectacol în Maroc.

Finala Supercupei Spaniei se va disputa pentru prima oară înafara granițelor țării, mai exact pe ținutul marocan unde jucătorii celor două combatante din această seară vor fi aclamați de un public generos. Este vorba de FC Barcelona și Sevilla, echipele care se vor lupta pentru primul trofeu pus în joc în acest sezon, fiind partida care deschide oficial spectacolul unui nou an de fotbal în Spania.
barcelona sevilla

FC Barcelona, gazda acestei finale conform oficialilor care au tabloul acesta al Supercupei, pornește categoric cu prima șansă la câștigarea trofeului, dar nu atât de sigur deoarece cota oferită, cea de 1.50, arată totuși o mică îndoială la clubul catalan care poate acuza probleme în acest start de sezon. Aceștia nu s-au prezentat foarte bine la turneul din America în care a reușit să câștige un singur meci, cel în fața celor de la Spurs, urmând să piardă în fața romanilor și milanezilor. Partidele nu i-au avut în efectiv pe cei mai importanți jucători ai Barcelonei, dar s-a observat lipsa unei bănci de rezerve solidă pentru noul sezon care îl va costa destul de scump pe Valverde. Campania de achiziție a fost destul de slabă pentru clubul catalan care i-a adus doar pe Malcom de la Bordeaux, Lenglet de la Sevilla și Arthuro de la Gremio, suma totală fiind de 100 de milioane de euro, un preț de achiziție uriaș pentru acești fotbaliști.

Sevilla va încerca să joace fotbal în această finală, mai ales că deobicei duelurile contra celor de la FC Barcelona mereu aduc goluri, și creează speranță de fiecare dată în rândul suporterilor. Formația de pe Ramon Sanchez Pizjuan este pregătită să nu mai realizeze lucrurile negative din sezonul trecut și să debuteze excelent de această dată, chiar prin cucerirea unui trofeu, dar pentru aceasta va avea nevoie de o concentrare și un calm permanent pe toată durata partidei, având în față un adversar uriaș. Plecarea lui Camino Caparros de la cârma echipei pare să o fi trezit din amorțeala sezonului trecut pe formația din Sevilla. Amadou, Aleix Vidal și Andre Silva au fost aduși să pună umărul la ocuparea unei poziții cât mai sus în clasament a formației al cărui antrenor este spaniolul Machin care a readus zâmbetul pe buze fotbaliștilor Sevillei, observându-se acest lucru în jocurile din campania de calificare în grupele UEL, formația spaniolă disputând nu mai puțin de 3 jocuri, toate câștigate de altfel în fața unor adversari modești ca Zalgiris sau Ujpest

Cu siguranță vom avea parte de un joc spectaculos, ne plătindu-se degeaba o grămadă de bani pentru acest eveniment, iar el să ofere un joc anost, fără goluri. Cred că ambele vor reuși să marcheze de dragul finalei, iar cu siguranță o văd pe Barcelona capabilă să ridice fără doar și poate la finalul jocului, trofeul pentru a 13-a.

Pronosticuri RB Leipzig - RB Salzburg