FC Barcelona - Deportivo Alaves. Messi&Co din nou la treabă într-un sezon de Primera Division.

În acest sfârșit de săptămână avem un nou start de campionat, de această dată venind rândul celui din Spania să își deschidă porțile, oferind publicului în această zi de sâmbătă nu mai puțin de trei jocuri care cu siguranță vor crea un spectacol frumos. Unul dintre acestea este cel dintre Barcelona și Alaves, duel programat de la ora 23:15 pe Camp Nou, și implicit cel care închide ziua propriu zisă de fotbal spaniol. O vom vedea la treabă din nou pe câștigătoarea recentă a supercupei Spaniei, Messi&Co dorind să debuteze în aceeași manieră și în La Liga în această seară.
barcelona alaves

FC Barcelona, gazda acestei partide, pornește categoric cu prima șansă la câștigarea meciului, într-o manieră destul de sigură dacă stăm să privim la cota oferită de bookmakeri, 1.10 care reflectă pe deplin diferența de valoare între combatanta din această seară și extratereștrii. Aceștia nu s-au prezentat foarte bine la turneul din America în care a reușit să câștige un singur meci, cel în fața celor de la Spurs, urmând să piardă în fața romanilor și milanezilor. Partidele nu i-au avut în efectiv pe cei mai importanți jucători ai Barcelonei, dar s-a observat lipsa unei bănci de rezerve solidă pentru noul sezon care îl va costa destul de scump pe Valverde. În prima dispută cu adevărat importantă din noul sezon, cea din Maroc pentru supercupa Spaniei, catalanii nu s-au mișcat rău împotriva celor de la Sevilla, dar prezentând destul de multe lacune în ce privește jocul de creație și cel ofensiv, ne reușind să își creeze mari ocazii de gol, câștigând în cele din urmă și datorită norocului. Campania de achiziție a fost destul de slabă pentru clubul catalan care i-a adus doar pe Malcom de la Bordeaux, Lenglet de la Sevilla și Arthuro de la Gremio, suma totală fiind de 100 de milioane de euro, un preț de achiziție uriaș pentru acești fotbaliști.

Deportivo Alaves, oaspetele acestei partide, vine pe Camp Nou cu gândul să încerce imposibilul deși este conștientă că atmosfera din tribună și diferența certă de valoare între catalani și aceasta își va spune cuvântul la finalul jocului. Formația condusă de la margine de Abelardo a reușit să se claseze la finalul sezonului pe locul 14, cu 47 de puncte, cu 18 mai mult față de prima echipă retrogradată în Segunda. Jocul prestat de Deportivo Alaves a fost unul concentrat mai mult pe zona de apărare care și-a făcut treaba în trei sferturi din jocurile disputate în sezonul precedent, primind în 38 de partide doar 50 de goluri, un lucru excelent pentru o nou-promovată. John Guidetti și Thuwmasi de la Astana au venit să o ajute pe Alaves să prindă din noul cel puțin unul din locurile de la mijlocul clasamentului.

Extratereștrii au nevoie de jocuri în picioare pentru a-și intra în mână, chiar și Suarez sau Messi au nevoie de meciuri oficiale pentru a încerca să revină la capacitate maximă, mai ales că odată cu plecarea lui Iniesta, creierul de la mijlocul terenului a dispărut, iar cheia jocului redat de catalani a cam eșuat. Rămâne de văzut cum va îndrepta Valvedere această problemă, cel mai probabil recurgând la micul creieraș Coutinho, fiind nevoie mare de inteligența acestui fotbalist în astfel de momente. Voi miza astfel pe o victorie destul de clară a catalanilor, dar nu la un scor chiar atât de fluviu, maxim 3 goluri fiind de ajuns pentru aceștia, mai ales că cei la Alaves vor veni să ia cât mai puține pe Camp Nou, fiind excelent un pronostic de under în acest context.

Pronosticuri Genk - Brondby