Benfica - Guimaraes. Gazdele nu ar trebui să aibă emoții la debutul în noul sezon.

Va începe în această zi de vineri un nou sezon de Primeira Liga, iar fanii fotbalului portughez sunt în delir din acest punct de vedere, mai ales că debutul va avea la centru una dintre cele mai titrate formații din Portugalia. Este vorba de partida dintre Benfica Lisabona și Guimaraes, programat de la ora 22:30 pe Estadio Da Luz. Se anunță o partidă extrem de interesantă deoarece începutul de campionat este întotdeauna imprevizibil, iar Guimaraes poate încerca surpriza.

Benfica, gazda acestei dispute, va disputa primul joc din acest sezon pe teren propriu și este cotată de altfel cu prima șansă la victorie deoarece are de partea sa tribunele, experiența și performanțele care o recomandă pentru toate cele trei puncte.Benfica a debutat chiar săptămâna aceasta în UCL împotriva celor de la Fenerbache, joc care a fost câștigat în cele din urmă de roșii cu scorul de 1-0, astfel luând o opțiune serioasă la calificare.Portughezii pot profita de participarea la International Champions Cup unde a disputat câteva partide importante care îi pot ajuta în privința jocului din această seară. Lyon, Juventus și Dortmund au fost echipele cu care s-a duelat, ne reușind să câștige propriu zis, trecând într-adevăr de Dortmund la penalty-uri, acesta fiind formatul turneului când partida se încheie la egalitate. Nucleul din sezonul trecut a rămas, iar băieții lui Rui Vitoria sunt pregătiți să își atribuie un nou titlu de campioană.

Guimaraes, oaspetele acestui joc, vine pe terenul vicecampioanei sezonului trecut cu gândul să debuteze cu dreptul în noul sezon, deși este conștientă că acest lucru este destul de greu, dar bineînțeles nu imposibil. Orice început de sezon este dificil în felul lui, dar alb-negrii pot izbuti surpriza dacă vor știi să gestioneze fiecare parte din meciul din această seară. Formația condusă de la margine de Luis Castro s-a clasat sezonul trecut pe locul 9, ne fiind nici aproape de zona retrogradării, și nici de cupele europene, având în spre finalul sezonului pentru nimic de luptat. De această dată speră să se aproprie mai mult de zona UEL, fiind competiția cea mai accesibilă pentru Guimaraes, depinzând foarte mult de începutul acesta de sezon. Recent a disputat un joc în Cupa Ligii Portugaliei, pierdut de altfel cu scorul de 0-2 în fața celor de la Tondela.

Gazdele au toate șansele să pornească cu dreptul marșul către un nou titlu de campioană, dar pentru a izbuti acest lucru va trebui să își vadă de tot ce a pregătit la antrenamente, ne fiind recomandat să intre în clinciurile adversarului care cu siguranță vor exista pentru a scoate măcar un egal din această confruntare. Cred că Benfica se va impune pe Estadio da Luz, și chiar la un scor cu cel puțin 2 goluri diferență pe tabelă.

Pronosticuri Torino - Napoli