Waterford - Cork City. Duel între două formații aflate pe podium.

O nouă etapă se deschide în fotbalul irlandez cu o serie de patru partide care cu siguranță vor fi pe placul publicului. Ziua de vineri începe cu meciul dintre Waterford și Cork City programat de la ora 22:00. Campioana pare să își fi revenit la forma prin care se consacrase regină în anul precedent, și caută o nouă victorie pentru a se menține în lupta pentru un nou titlu, dar este conștientă că va avea parte de un joc extrem de dificil.

Waterford, gazda acestei partide, este cotată cu șansa a doua la victorie datorită lotului mult mai slab decât al combatantei din această seară. Dacă în urmă cu o lună, situația de la clubul condus de la margine de irlandezul Reynolds se prezenta perfect pentru o nou-promovată, lucrurile au deraiat destul de tare în ultima vreme și se vede într-o cădere destul de mare. Waterford a pierdut ultimele două jocuri împotriva celor de la Shamrock Rovers și Limerick, și se vede nevoită să se redreseze cât se poate de repede pentru a nu pierde podiumul pe ultima sută de metri. Deși este conștientă că întâlnește campioana, jocul acesteia pe teren propriu mereu a funcționat bine, având și de această dată speranța că poate scoate un rezultat pozitiv.

Cork City va disputa această partidă pe terenul celor de la Waterford fiind favorită certă la victorie pe care speră să o realizeze pentru a rămâne în coada liderului Dundalk. Ocupanta locului 2 din prima ligă irlandeză realizează încă un sezon foarte bun, dar insuficient până la acest moment pentru a fi mai aproape de titlu. Înfrângerea de acum două luni în fața celor de la Dundalk a schimbat destul de mult starea de spirit din cadrul clubului, mai ales și din cauza preliminarilor pierdute din UCL în fața celor de la Legia. Cu toate acestea, clubul irlandez a reușit să se redreseze în ultimele două săptămâni, câștigând pe teren propriu contra celor de la Derry City, scor 5-0, dar și în ultima etapă în fața celor de la Bray cu un 3-1 care le va păstra moralul pozitiv jucătorilor lui Caufield

Sunt de părere că partida din această seară stă sub semnul oricărui rezultat deoarece ambele echipe au nevoie de puncte în lupta pentru obiectivul stabilitla începutul sezonului. Deși Waterford este net inferioară campioanei Cork City, aceasta va avea de partea sa terenul propriu care cu siguranță va fi elementul cheie. Cred că Waterford va reuși să marcheze măcar un gol în poarta campioanei, și chiar să nu piardă această confruntare.

Pronosticuri Hoffenheim - Dortmund