Suedia - Turcia. Nordicii au de partea lor atmosfera în această seară

Singura partidă din League A a noii competiții europene este cea dintre Suedia și Turcia ce își are începerea de la ora 21:45 în direct de pe Friends Arena din Stockholm. Nordicii întotdeauna au surprins plăcut pe teren propriu unde atmosfera este de partea lor, în timp ce turcii nu se simt chiar atât de comfortabili în deplasare unde lucrurile nu se derulează chiar atât de bine pentru aceștia.
turcia

Suedia se reîntoarce la lupta pentru o nouă participare la un turneu final, mai ales că și acum se află în verva Campionatului Mondial la care simțea că putea ajunge mai sus, dar atât s-a putut la acea vreme. Suedezii au ratat calificarea în semifinale datorită eliminării reușite de către englezi, lucru ce însă nu i-a dezamăgit prea tare pe aceștia, promițând că această performanță va fi bătută la următoarea participare la Mondial. Galbenii sunt în grupa B in Liga Națiunilor alături de Turcia și Rusia, selecționate care au reușit lucruri importante în astfel de momente. Naționala lui Andersson are mare nevoie de victorie în această seară deoarece un rezultat negativ ar putea-o îndepărta de mult de zona de calificare.

Turcia nu debutează în această nouă competiție și se pare că aceasta nu îi prinde deloc bine dacă stăm să privim la ce start au avut aceasta.  Fosta țară în care Gică Hagi s-a activat și mai mult ca fotbalist, a înregistrat primul insucces în acest start de nou format european, rușii reușind să câștige partida de la Ankara, iar turcii în acest moment sunt obligați să nu continue și după acest meci în aceeași line. Lucrurile s-au schimbat în bine destul de multe de când Mircea Lucescu este la națională, dar minunile nu pot apărea peste noapte, mai ales că această nouă generație trebuie reclădită de la zero, având în dotare și câteva mâini cu experiență care pot ajuta oricând crema tineretului din cadrul naționalei turcești. Tosun și Calhanoglu sunt marile speranțe ale acestei selecționate care își dorește o reîntoarcere la un campionat european.

Echilibrul pare să se nască și în acest duel dintre Suedia și Turcia deși casele de pariuri dau mai multe șanse gazdelor care vor avea de partea lor publicul ce poate conta decisiv în astfel de momente. Echipa lui Lucescu nu prea a arătat siguranță în  partida precedentă, astfel că voi miza pe un rezultat favorabil suedezilor care au șansa unui succes, dar la maxim un gol diferență.