Serbia - România. Tricolorii au mare nevoie de puncte din această deplasare.

Întreaga suflare din România așteaptă cel de al doilea duel al tricolorilor din Liga Națiunilor în care își pun mari speranțe că îi vor vedea pe favoriți învingători la finalul partidei deși lucrurile nu se prezintă chiar atât de pozitiv pentru ai noștrii. România va da piept la Belgrad cu Serbia de la ora 21:45, atmosfera ostilă și adversarul extrem de puternic vor fi principalele probleme ce vor afecta jocul echipei noastre naționale.
serbia romania small

Serbia continuă să dețină un lot de fotbaliști extrem de buni și de talentați care joacă prin marile campionate europene unde pe lângă că se identifică în primul 11 al echipelor, fac și performanță care automat îi recomandă pentru echipa națională. Aceasta a reușit în preliminarile precedente pentru CM un lucru uimitor, și acela: calificarea la turneul final din Rusia. Performanța a fost aplaudată de întreaga federație și nu numai care s-a dovedit a fi cu adevărat importantă, mai ales că s-a produs în cel mai clar mod cu putință, într-adevăr și adversarii fiind destul de modești pe alocuri. Din păcate pentru sârbi, aceștia s-au oprit în faza grupelor, nereușind să treacă peste Brazilia și Elveția, dar rămânând cu ideea unui joc care nu a păcălit fotbalul, fiind printre puținele naționale și așa zise mici care au încercat să realizeze ceva la acel turneu final. Naționala lui Krstajic a debutat în Liga Națiunilor cu o victorie în fața celor de la Lituania, scor 0-1, grazie lui Tadic care a reușit un gol din penalty în prima repriză, dar ratându-l pe cel de al doilea din a doua repriză, însă cele trei puncte au fost acaparate, iar acest lucru este perfect pentru naționala sârbă.

Echipa probabilă Serbia (4-2-3-1): Dmitrović – Kolarov, Milenković, Veljković, Rukavina – Matic, Maksimović – Kostić, Tadić, Živković – Mitrović

România trece prin momente destul de dificile după jocul prestat în fața Muntenegrului, iar acest lucru nu se simte nu mai în teren ci și în afara spațiului de joc, acolo unde majoritatea specialiștilor au caracterizat jocul tricolorilor ca fiind unul lipsit de idei, fără un traseu bine conturat, nimic ce poate recomanda unei calificări la Euro 2020. Naționala lui Contra a impresionat în amicale unde bineînțeles, presiunea partidelor nu exista, iar majoritatea jucau destul de relaxat, lucru ce pe mulți i-a ajutat să realizeze meciuri frumoase, însă odată cu începerea partidelor serioase, atitudinea trebuie să se schimbe, iar jocul nu poate arăta la fel. Muntenegru a venit cu ideea unei apărări solide la Ploiești pe care naționala noastră nu a reușit să o desfacă, nici ne având prea multe șanse clare de a marca, fapt ce îi va da de gândit lui Cosmin Contra. Cincisprezece minute au avut tricolorii superioritate în fața muntenegrenilor, ne reușind să fructifice nici acest lucru. Chiriches și Pintilii nu vor juca în această seară după ce au suferit câte o accidentare în partida de pe Ilie Oană.

Echipa probabilă România (4-2-3-1): Tătărușanu – Benzar, Săpunaru, Bălașa, Bancu – Marin, Anton – Chipciu, Stanciu, Mitriță – Țucudean

Belgrad-ul arde în această seară, iar cu siguranță acest lucru îi va împinge pe jucătorii lui Krstajic spre o victorie care să o mențină pe prima poziție în grupă, în timp ce pe tricolori acest lucru va fi cu o adevărat o problemă, fiind nevoiți să aibă o concentrare de două ori mai puternică ca la Ploiești, dat fiind și adversarul ce se prezintă cu o valoare în plus. Premisele conduc spre un succes al Serbiei care nu poate rata victoria în această seară, dar Cosmin Contra este convins că dacă băieții vor știi să gestioneze mai bine fazele de atac cu siguranță vom vedea cel puțin un gol în poarta sârbilor.