Scoția - Albania. Selecționata lui McLeish este favorită pe Hempden Park

În League C din noul format european pentru campania de calificare la Euro 2020 vom avea parte de câteva partide destul de interesante, iar una dintre acestea va alinia la centru două formații care vor încerca să se lupte până la final pentru o clasare mai bună în grupa pentru preliminarii. Este vorba de jocul dintre Scoția și Albania programat de la ora 21:45 pe Hampden Park.
scotia albania

Scoția debutează în această Ligă a Națiunilor în fața propriilor suporteri, iar acest element speră să fie de bun augur pentru aceasta deoarece o victorie în această seară poate fi extrem de importantă în privința preliminarilor. Selecționata condusă de la margine de McLeish a realizat o campanie pentru Mondial destul de bună dacă privim la valoarea acestei naționale și la faptul că a dat piept cu 3 selecționate mult mai bine cotate: Slovacia, Slovenia și Anglia. De atunci lucrurile s-au schimbat, iar selecționata de pe locul 40 nu traversează o perioadă foarte bună, rezultatele din amicale fiind destul de modeste. Recent au pierdut în fața Belgiei cu scorul de 0-4 chiar pe această arenă, dar Snodgrass&Griffiths speră să facă uitată această înfrângere usturătoare și să izbutească victoria în fața propriilor suporteri.

Albania nu este la prima aventură în Liga Națiunilor. Albanezii au reușit să debuteze cu dreptul în această competiției chiar în urmă cu câteva zile când balcanicii au izbutit un succes în fața celor de la Israel, victorie ce a venit pe teren propriu la Elbasan, scor 1-0, și astfel aceștia dețin un moral excelent înaintea deplasării din Scoția. Selecționata italianului de legendă a Squadrei Azzura, Christian Panucci, a aliniat la centru o formație ce nu se prezintă decât pe locul 70 ca valoare în lume, dar s-a descurcat destul de bine chiar și fără Sadiku în atac. Albanezii au avut cca 13 ocazii de gol și o posesie de 52%, fapt pentru care nu se poate contesta victoria acestora, însă cu un adversar mult mai bine pregătit pe faza defensivă, și cu o valoare în plus în atac le va fi extrem de greu. Lotul acestei selecționate nu este deloc experimentat, majoritatea fotbaliștilor fiind destul de anonimi la nivel european, dar Panucci speră să îi facă cât mai vizibili la selecționata Albaniei.

Duelul de pe Hempden Park se anunță extrem de încrâncenat, albanezii fiind mulțumiți și cu un egal în această seară deoarece cu un punct își poate menține poziția în grupă. Scoția în primul rând nu are voie să piardă în fața selecționatei lui Panucci dacă își dorește să câștige grupa, fiind de altfel obligată în același timp să cucerească toate cele trei puncte. McLeish are încredere în băieții săi la fel ca și casele de pariuri care văd favorită Scoția în această seară, mizând astfel pe o victorie a alb-albaștrilor la o cotă extrem de bună.

Pronosticuri Levante - Sevilla