Meciul zilei: Portugalia vs Italia

Cel mai interesant duel internațional al acestui început de săptămâna din Liga Națiunilor este cel dintre Portugalia și Italia, partidă ce se va disputa începând cu ora 21:45 pe Estadio da Luz din Lisabona. Fiecare selecționată deține câteva elemente care înclină spre o victorie a uneia dintre ele, dar echilibrul se anunță perfect în această seară.
italia

Portugalia debutează astfel în această nouă competiție europeană și speră să o facă cât mai bine, mai ales că va avea încă din start un adversar extrem de puternic. Selecționata condusă de la margine de Felipe Santos își dorește o nouă reîntoarce la campionatul european, trofeu pe care l-a cucerit, intitulându-se încă din 2016 campioana Europei. La mondialul din Rusia lucrurile nu s-au desfășurat deloc bine pentru portughezi care deși au reușit să treacă de grupe, lucrurile acolo s-au încheiat pentru Ronaldo&Co, fiind eliminați de naționala Uruguayului. Portugalia s-a reunit acum ceva timp pentru a începe pregătirea acestui meci, având până acum un amical contra celor de la Croația, unul de top de altfel, încheiat cu scorul de 1-1. Portughezii se bazează mult pe sprijinul fanilor în această seară care cu siguranță vor fi la înălțime, obligând naționala lui Santos să fie și ea la același nivel.

Italia nu a început prea bine această Ligă a Națiunilor mai ales că pretențiile sunt extrem de mari la Squadra Azzura după ratarea calificării la Mondial. Multe au încercat cei din federație să schimbe la mecanismul selecționatei albastre, dar se pare că alegerea jucătorilor nu mai este făcută chiar atât de bine, deși fotbaliștii cei mai în formă în acest moment și de valoare se află la echipa națională. Astfel că , Italia a scăzut din punct de vedere al fotbaliștilor, lucru ce se observă cu ochiul liber din alcătuirea primului 11. În partida de debut de acum câteva zile abia a reușit să o restabilească pe linia de plutire după ce Polonia a început să pună probleme liniei de fund italiene, scorul încheiându-se în final cu scorul de 1-1 după ce Jorginho a reușit să restabileacă egalitatea în minutul 77 dintr-un penalty. Cu doar 2 șuturi pe poartă în tot meciul, acest lucru ar trebui să îi dea mult de gândit lui Mancini pentru tactica din această seară.

Cele două selecționate sunt destul de rănite după ultimele întâmplări, mai ales Squadra Azzura, iar acest joc poate fi o descătușare pentru ambele. Casele de pariuri oferă o cotă de încredere mai mare Portugaliei că se va impune în această seară, dar cel mai indicat pronostic este cel pe goluri unde atât portughezii cât și italienii pot înscrie cel puțin un gol.

Pronosticuri Athletic Bilbao - Real Madrid