Ponturi Tenis Tsonga - Goffin - Cupa Davis


Tsonga poate aduce victoria Frantei

Astazi, de la ora 14:30, s-ar putea sa aflam castigatoarea Cupei Davis. Are loc partida 4, Tsonga – Goffin, iar belgianul este obligat sa castige pentru a-si pastra echipa in carti.

Tsonga

Cota 2.06

Goffin

Cota 1.76

Tsonga se afla pe locul 15 in clasamentul ATP. Francezul a ajuns la 32 de ani, are 15 titluri ATP in palmares, 14 pe hard, insa din pacate niciun Grand Slam.

In 2017, si-a acontat trei turnee, toate oarecum micute – Rotterdam, Marseille si Lyon, insa nu trebuie sa uitam nici de sfertul de finala de la Australian Open. Dupa nasterea primului copil, Jo a lasat-o ceva mai moale cu tenisul, dar si-a revenit spre finalul stagiunii, cu inca un titlu, la Antwerp (BEL), plus o finala la Viena (AUT), cedata cu Pouille (FRA). In prima sa confruntare din finala, cu Darcis, Tsonga n-a lasat loc de interpretari si s-a impus in 3 seturi, scor 6-3, 6-2, 6-1, egaland la 1 scorul general.

Goffin se afla pe locul 7 in clasamentul ATP, ca urmare a doua sezoane chiar uimitoare pentru „micutul” belgian. In 2016, David a bifat finala la Tokyo, semifinale la Indian Wells si Miami, dar si „sfert” la French Open sau „optime” la Wimbledon. A afisat un tenis solid si doar ghinionul a facut sa nu puna mana pe vreun trofeu.

A inceput bine sezonul, cu semifinala la Sofia si ultim act la Rotterdam, dar apoi a mai ajuns in fazele finale doar pe zgura, la Monte Carlo (semifinala) si Madrid (sfert de finala). Doua titluri in Asia, la Shenzhen (CHI) si Tokyo (JPN), plus o semifinala la Basel (SUI), au facut ca Goffin sa fie prezent la Londra, la Turneul Campionilor. Acolo, a ajuns pana in finala, ultim act pierdut cu Dimitrov, scor 5-7, 6-4, 3-6. Desi anticipam o stare de oboseala, si poate chiar nervozitate dupa pierderea confruntarii cu Dimitrov, David a demonstrat, inca o data, in disputa cu Pouille, castigata cu 7-5, 6-3, 6-1, de ce tenis este capabil.

Goffin a servit 12 asi in partida cu Pouille si a fost impecabil atunci cand a pus mingea in joc, dovada si faptul ca francezul n-a avut nicio minge joc. La fel de imperial la serviciu a fost si Tsonga, insa contra unui adversar mai modest, sa recunoastem. Pentru David, presiunea este imensa pentru ca, dupa victoria „dublului” francez, scorul este 2-1 pentru gazde, insemnand ca un eventual succes pentru Jo le aduce „salatiera de argint”. H2H este un echilibru, 4-3 pentru Tsonga, acesta castigand si singura disputa din 2017, de la Rotterdam. In aceste prime 2 zile m-au uimit insa spectatorii belgieni, foarte galagiosi si mereu acolo, langa favoritii lor. Cei doi sunt foarte apropiati ca valoare, iar asta ma face sa cred ca nu vom vedea numai 3 seturi, mai ales ca vorbim de meciul 4 al finalei.

Pronostic Tsonga – Goffin: peste 3,5 seturi

Cota 1.45 la Unibet

Articol scris de Paul: 16W – 5L

Oferta pariuri online si cote Tsonga – Goffin