Ponturi Tenis Niculescu - Mertens - Hobart (AUS)


Cele doua au jucat fara greseala

Joi noaptea, de la ora 04:30, avem partida Niculescu – Mertens, sfert de finala la turneul de la Hobart (AUS). La cat de bine au jucat cele doua pana acum, este cam dificil sa le departajam. Ce pronostic vom lua insa?

Niculescu

Cota 2.65

Mertens

Cota 1.48

Niculescu a avut in 2017 doar un ultim act, la Hobart (AUS) si foarte multe rezultate proaste. Dar vorbim insa doar de cariera de simplu, deoarece la dublu, Moni a izbutit cateva turnee uluitoare, inclusiv o finala de Mare Slem.

A inceput stagiunea cu o infrangere, la Shenzhen (CHI), 4-6, 4-6 cu Sabalenka (BLR). Pentru ca se afla pe locul 85 WTA, romanca a fost nevoita sa joace in calificari la Hobart, unde a trecut de Bai (AUS), scor 6-2, 6-0, si de Kudryatseva (RUS), scor 6-0, 6-4. Cum suprafata de la Hobart ii convine de minune Monicai, ea a facut o partida reusita si-n runda inaugurala, cu o alta romanca, Begu, dominandu-o la retur si castigand cu 6-3, 6-2. Pe acelasi fir a mers si-n „optimi”, cu Lepchenko (SUA), scor 6-4, 6-2. Monica si-a limitat ultimele 2 adversare la maxim 50% puncte castigate pe primul serviciu.

Mertens este un nou nume propus de tenisul din Belgia in ultimul an. Are 22 de ani, se afla pe locul 36 WTA, si are doua titluri obtinute in 2017, la Hobart (AUS) si New Haven (SUA). Indiscutabil, vorbim despre cea mai buna stagiune din cariera Elisei.

Mai ales ca mai vorbim si despre o finala la Istanbul (TUR), plus semifinale la Bastad (SWE) si Luxemburg, turneu cu care a incheiat stagiunea. A participat la Cupa Hopman la inceput de stagiune, dar, chiar daca Mertens si-a castigat 2 dintre partidele de simplu, Belgia a ratat calificarea in finala. In cele doua meciuri de la Hobart, 6-0, 6-4 cu Nara (JPN) si 6-4, 6-4 cu Haddad Maia (BRA), am vazut o Elise decisa sa nu faca niciun cadou adversarelor. Belgianca si-a mentinut oponentele la un procentaj extrem de scazut la punctele castigate cu cel de-al doilea serviciu (18% Nara si 30% Haddad Maia).

Mi-au placut amandoua tenismenele la Hobart, deci am o misiune foarte grea. Inainte de toate, ar fi scorul H2H, care este 2-0 in favoarea belgiencei, ambele dispute consumandu-se in 2017 si fiind foarte scurte. Inclusiv finala de la Hobart, poate cea mai importanta informatie. Cum si Niculescu si Mertens au fost foarte agresive la retur, tind sa cred ca vom vedea multe breakuri. Dar daca Monica are acea agresivitate pasiva, cu o minge lunga, mai inalta sau taiata, Elise intra peste tine in teren pe serviciul doi. Niculescu a pus foarte des primul serviciu in teren, deci aici s-ar scoate, insa trebuie sa aducem in discutie si mentalul. Moni nu s-a regasit in stagiunea precedenta, iar in fata unei adversare pe care inca n-a descifrat-o, s-ar putea sa capoteze. N-as vrea sa iau acest pronostic, dar trebuie sa facem profit.

Pronostic Niculescu – Mertens: Mertens castiga

Cota 1.48 la Unibet

Articol scris de Paul: 18W – 16L -1D

Oferta pariuri online si cote Niculescu – Mertens