Ponturi Tenis Kyrgios - Tsonga - Australian Open


Kyrgios si-a depasit performanta de anul trecut

Vineri dimineata, nu inainte de ora 10:00, avem partida Kyrgios – Tsonga, in turul III de la Australian Open. Este pacat ca va exista un invins, dar sunt singur ca vom avea un spectacol total.

Kyrgios

Cota 1.40

Tsonga

Cota 3.00

Kyrgios este pe locul 17 si este considerat unul dintre cele mai importante talente ale generatiei sale. Poate prea rasfatat, as spune ca Nick s-a plafonat putin in ultima stagiune. Dupa un 2016 cu trei titluri, la Marseille, Atlanta si Tokyo, Kyrgios a ramas anul trecut fara niciun trofeu.

Finale la Cincy si Beijing, plus semifinale la Miami si Acapulco au fost cele mai bune rezultate ale sale in sezonul precedent. Au fost si ceva accidentari, insa stim cu totii ce i-a oprit, pentru moment, ascensiunea – propriul lui caracter. Mult mai sanatoasa a fost atitudinea sa in acest debut de stagiunea, iar Kyrgios a pus deja mana pe primul trofeu – la Brisbane, dupa o finala in 2 seturi, 6-4, 6-2, cu americanul Harrison. N-a pierdut set in primele doua confruntari de la Melbourne, 6-1, 6-2, 6-4 cu Dutra da Silva (BRA) si 7-5, 6-4, 7-6 cu Troicki (SRB). Si-a cedat serviciul o singura data, culmea, in game-ul in care servea pentru meci, la 5-4.

Tsonga se afla pe locul 15 in clasamentul ATP. Francezul a ajuns la 32 de ani, are 16 titluri ATP in palmares, 15 pe hard, dar n-a izbutit niciodata sa ridice si un trofeu de Mare Slem deasupra capului. In stagiunea precedenta, a cucerit 4 trofee, la Rotterdam, Marseille, Lyon si Antwerp si a mai ajuns in finala la Vienna. In plus, Jo a fost decisiv pentru Franta in succesul din Cupa Davis.

A inceput anul direct la Australian Open, iar prima partida a fost una destul de lejera, 6-4, 6-4, 6-1 cu King (SUA). 5/5 mingi de break salvate, iar Tsonga se pregatea pentru un duel mult mai intens in runda secunda. Iar revenirea de la 2-5 in decisiv contra lui Shapovalov (CAN), pentru a castiga cu 3-6, 6-3, 1-6, 7-6, 7-5, ramane una de poveste. Evident, procentele lui Tsonga n-au mai fost la fel de spectaculoase ca-n primul meci, dar Jo si-a cucerit 84% din punctele jucate cu primul.

Suportul spectatorilor il ajuta foarte mult pe Nick, simte ca lupta si pentru altceva in afara de orgoliul sau. Asta desi acest sprijin a fost anul trecut un chin pentru el, cu Kyrgios conducandu-l cu 2-0 la seturi pe Seppi (ITA), in turul doi, dar nereusind sa incheie conturile. In singura lor confruntare directa, anul trecut, la Marseille (FRA), Jo se impunea in decisiv cu 6-4. Australianul a aratat mult mai concentrat si ma astept sa egaleze situatia la confruntarile directe. Sa castige fiecare pe teren propriu. Fara prea multe carente la serviciu, Tsonga are momente in care nu poate sa puna primul in teren. Cu Shapovalov, a avut doar 51% la frecventa „primului”. Cred ca Nick va fi mult mai decis si mai agresiv decat canadianul.

Pronostic Kyrgios – Tsonga: Kyrgios castiga

Cota 1.40 la Betfair

Articol scris de Paul: 32W – 29L – 2D

Oferta pariuri online si cote Kyrgios – Tsonga