Ponturi Tenis Dimitrov - Rublev - Australian Open


Rusul a castigat singura partida directa

Vineri dimineata, de la ora 05:00, avem partida Dimitrov – Rublev, in turul III de la Australian Open. Pana acum, cei doi au avut niste cifre groaznice pe cel de-al doilea serviciu. Va sta situatia diferit de aceasta data?

Dimitrov

Cota 1.40

Rublev

Cota 2.90

Dimitrov se afla momentan pe locul 3 ATP, dar bulgarul ar putea ajunge intr-o buna zi pe prima pozitie in clasamentul baietilor. In 2017, a luat trofee la Brisbane, Sofia, Cincy si a castigat Turneul Campionilor, plus finala la Stockholm si alte cateva semifinale, la Australian Open, Rotterdam, Londra si Beijing.

A inceput la Brisbane, hotarat sa-si apere trofeul cucerit cu un an in urma, insa Grigor n-a prestat cel mai bun tenis al sau si a fost eliminat in semifinale de Kyrgios (AUS), scor 6-3, 1-6, 4-6. S-a distrat in runda inaugrala, cu Novak (AUT), scor 6-3, 6-2, 6-1, insa a tremurat serios in turul anterior, intr-o victorie in 5 seturi cu McDonald (SUA), scor 4-6, 6-2, 6-4, 0-6, 8-6. Grigor a castigat doar 28% din punctele jucate cu al doilea serviciu si a fost incredibil de ezitant pe backhand. De altfel, acolo l-a pistonat americanul pe toata perioada intalnirii.

Rublev este un rus de 20 de ani, clasat pe locul 39 ATP. Andrey a inregistrat un progres remarcabil in sezonul trecut, participand si la turneul NextGen de sfarsit de stagiune. A jucat chiar si finala, pierduta cu Chung (KOR) in 4 seturi.

2017 i-a adus lui Andrey si primul titlu ATP din cariera, la Umag (CRO). Noua stagiune a inceput-o la Doha (QAT), unde a ajuns intr-o noua finala, dar a intalnit un Monfils (FRA) aflat intr-o forma fizica buna, iar Rublev n-a putut sa faca fata. S-a terminat 6-3, 6-2 pentru Gael, care nu si-a cedat serviciul nici macar o data. Un prim tur incredibil de greu pentru Andrey, care a dispus de Ferrer (SPA) in 5 seturi, scor 7-5, 6-7, 6-2, 6-7, 6-2. 15 „duble” pentru rus, care s-a scos insa cu primul serviciu, 83% puncte castigate. A urmat un meci ceva mai lejer, dar nu chiar usor – 6-4, 6-7, 6-4, 6-2 cu Baghdatis (CYP). Au fost 14 duble greseli pentru Rublev, dar din nou 83% puncte castigate din spatele primului serviciu.

Cred ca Dimitrov n-are cum sa faca un meci mai slab decat cel cu McDonald. A avut mare noroc ca a castigat, in conditiile in care a facut foarte putine puncte cu backhand-ul. „Covrigul” acela sigur ii este invatatura de minte, dar va da peste un adversar ce este la fel de entuziast ca americanul, insa mult mai bun, din toate punctele de vedere. Cota pe Dimitrov a inceput sa creasca, iar acest lucru nu ma mira. Andrey i-a dat o adevarata lectie de tenis bulgarului anul trecut, la US Open, intr-o victorie in 3 seturi, scor 7-5, 7-6, 6-3. Si rusul arata mult mai bine fizic in aceasta stagiune, cu lovituri mult mai aspre. Sigur, drumul spre un titlu de Grand Slam poate sa includa si meciuri cum a fost cel cu McDonald, dar pare mai plauzibil ca Dimitrov va avea o disputa incinsa, foarte grea.

Pronostic Dimitrov – Rublev: Rublev + 5,5 gameuri

Cota 1.65 la Betano

Articol scris de Paul: 32W – 29L – 2D

Oferta pariuri online si cote Dimitrov – Rublev