Legia - Lechia. Verzii se pot impune în această seară.

Runda cu numărul 3 continuă în prima ligă poloneză, urmând să se confrunte câteva formații de top din această primă ligă. Partida de la ora 21:30 va alinia la centru campioana ultimului sezon, Legia Varșovia, și echipa care are un start foarte bun de sezon, Lechia, urmând să fie o confruntare pe cinste din acest punct de vedere, mizând astfel pe un joc cu multe faze de poartă.

Legia Varșovia, gazda acestei dispute, pornește cu prim șansă la victorie datorită terenului propriu și al faptului că deține un lot mult mai competitive decât combatanta din această seară. Echipa antrenată de croatul Klafuric traversează poate cel mai slab început de sezon competițional, dar și european, suferind extrem de mult pe faza defensivă. După pierderea trofeului Supercupei Poloniei în fața celor de la Arka cu scorul de 2-3, Legia a traversat o perioadă continuă de insuccese. Deși a reușit să se califice împotriva celor de la Cork, aceasta nu a mai reușit să treacă și de Spartak Trnava, fiind eliminate de echipa slovacă care totuși are un lot mult mai slab valoric. În campionat lucrurile merg în aceeași manieră, o înfrângere pe teren propriu împotriva celor de la Zaglebie și un rezultat pozitiv, recent obținut în fața Koronei Kielce, scor 1-2, după o revenire de echipă mare. Acest succes ar trebui să lege un nou rezultat pozitiv, dar rămâne de văzut care va fi atmosfera din teren a echipei din Varșovia.

Lechia, oaspetele acestei partide, se deplasează pe terenul celor de la Legia cu gândul să continue lupta pentru participarea în play-off. Formația poloneză condusă de la margine de Stokowiec a ratat șansa sezonul trecut să se bată pentru primele locuri, astfel că a ajuns în a doua jumătate a clasamentului, dar reușind în cele din urmă să nu retrogradeze. Lechia rămâne o formație care încearcă să facă tranziția cât se poate de eficient între cele două compartimente, majoritatea partidelor balansându-se între scoruri de egalitate sau victorii și respectiv înfrângeri la limită. Aceste lucruri s-au observat și în cele două partide disputate în noul sezon, primul oferind toate cele trei puncte chiar de pe terenul Jagielloniei, în timp ce a doua partidă s-a încheiat cu un rezultat nul, 1-1, pe teren propriu contra celor de la Slask.

Gazdele sunt favorite mai ales că vor avea Zyletta plină, lucru ce ar trebui să le ridice moralul extrem de mult fotbaliștilor Legiei care au datoria morală să îndrepte situația de la clubul din Varșovia. Jocul trebuie să se ridice la nivelul unei campioane, astfel că aceasta va încerca să aibă alt suflu în teren, o altă așezare tactică și o altă atitudine care în final să îi aducă victoria. Legia poate marca chiar de trei ori în poarta celor de la Lechia dacă vor fructifica ocaziile din fața porții adverse.

Pronosticuri Hoffenheim - Dortmund