Islanda - Belgia. Semifinalista de la CM debutează în Liga Națiunilor

Unul din jocurile disputate în această seară ce provin din League A este cel dintre Islanda și Belgia programat de la ora 21:45 pe stadionul Laugardalsvöllur din Reykjavik. Nordicii vor avea o misiune extrem de dificilă în fața sfert finalistei de la Campionatul Mondial, dar speră ca șansa să fie de partea lor în această seară.
islanda

Islanda lui Harmen încearcă să își păstreze imaginea pe care și-a creat-o în fața iubitorilor de fotbal în urma cu ceva ani când reușea să surprindă pe taota lumea cu jocul prestat la CE din 2016, și ulterior să reușească calificarea la CM din 2018, însă prestațiile au fost destul de diferite, iar bucuria nu s-a egalat nici pe departe. Islandezii au fost dezamăgiți datorită atitudinii pe care au avut-o, însă veneau cu o dorință extrem de mare să se califice din nou la CE în această campanie de calificare. Planurile au fost date peste cap în Liga Națiunilor în chiar primul joc disputat, islandezii pierzând în fața Elveției cu un umilitor 6-0, ne reușind să realizeze absolut nimic în acea partidă. Jocul și tot ce pregătiseră la antrenament nu s-a reflectat sub nicio formă în acea seară extrem de tristă din Elveția, astfel că sunt nevoiți să își revină extrem de rapid deoarece vor avea parte de un duel poate de trei ori mai greu decât cel contra lui Sommer&Co.

Belgia lui Martinez încearcă din nou să o ia de la capăt și să încerce ca de această dată parcursul în Liga Națiunilor și respectiv campania de calificare, să încunune la final cu o participare la CE din 2020 și bineînțeles cu trofeul mult așteptat de întreaga suflare belgiană. Prestația de la CM nu a fost deloc rea, dar toată lumea aștepta ca această națională extrem de bine construită să ajungă cel puțin până în ultimul act la prestațiile pe care le-a perfectat de-a lungul turneului, până la semifinala pierdută în fața Franței, joc în care nu a reușit absolut nimic bun care să îi oferă speranțe la o finală mult visată la Moscova. Datele problemei s-au schimbat după acel meci, reușind în cele din urmă să își adjudece bronzul în fața Angliei. Belgia a reînceput din nou jocurile după acest CM, câștigând în Scoția într-o partidă amicală, scor 4-0.

Cu un Hazard și Lukaku într-o seară de excepție, Belgia nu are cum să piardă toate cele trei puncte, cotele oferite de bookmakeri înclin spre un succes al selecționatei lui Martinez care poate face și ea spectacol în fața islandezilor după măcelul din Elveția. Cred în forța de atac a belgienilor și sunt sigur că se vor impune la Reykjavik și chiar la un scor destul de semnificativ pe tabelă.

Pronosticuri Sepsi - FC Voluntari